Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, LLuc, Mobilitat i territori, Pollença

El camí vell de Lluc a Pollença encara no està del tot recuperat

Publicat per dia 29 novembre 2012 – 15:50Cap comentari | 287 views

El camí vell de Lluc a Pollença encara no està del tot recuperat

Share to Google Plus

El passat 25 de novembre prop de dues-centes persones acudiren a l’excursió reparadora organitzada per Plataforma Pro Camins Públics i Oberts, juntament amb l’Associació de Cavallistes en defensa de camins i rutes públics, GADMA i Amics de la Vall de Coanegra. L’acte, com ja vàrem anunciar, pretenia garantir el dret de pas pel camí i reparar les possibles situacions d’impediment de la via pública.

La Plataforma va suspendre oficialment  l’excursió poc després de començar, ja que no que es va poder recórrer el traçat original del camí a causa dels impediments il·legals (en general, diferents barreres) que es troben en aquest. L’excursió es va aturar per llegir el manifest a les finques de Can Pontico i Ca na Borrassa, les quals pertanyen a la família del batlle de Pollença.

La Plataforma denuncia que el batlle de Pollença és l’únic propietari de finques privades que no ha acceptat voluntàriament la resolució de la Conselleria Insular d’Hisenda i Funció Pública, la qual ordena la retirada dels entrebancs que impedeixen l’accés al camí. La Plataforma considera que se li ha fet un tracte de favor per part de la consellera insular de Funció Pública, Margalida Roig, encarregada de la restitució del camí i amb qui comparteix partit. Malgrat no haver eliminat les barreres així com indica la resolució, aquestes no estaven tancades amb panys, la qual cosa es va considerar una solució insuficient per part de l’organització.

Tot i aquest impediment, no es va realitzar cap acció reparadora, com sí havien fet alguna altra vegada.

Així, malgrat la suspensió de l’acte oficial, els assistents continuaren la marxa, de manera individual, fins la Font de Muntanya.

A continuació podeu llegir el comunicat que ha publicat la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts.

Bon dia a tothom. Ja la tenim aquí, ja quasi és patrimoni de tots
Durant set anys hem presentat documents, hem fet denúncies , hem mantingut entrevistes, reunions, s’han fet decrets, actes notarials, entrevistat a testimonis, hem duit una barrera al Consell, hem fet tres excursions massives, aquesta és la quarta, però fins que els tècnics del Consell no feren la feina de documentar i fitar la Carretera i Camí Vell de Lluc a Pollença no es pot dir que va començar la vertadera recuperació. Quan es duia al Ple del Consell els diferents tràmits burocràtics, sempre es varen aprovar per unanimitat de tots els partits polítics. Ara bé, fins fa quatre dies no s’havia fet cap acció recuperadora, més que la de retirar una paret i posar dues barreres, una oberta i l’altre tancada a Muntanya.
Aquesta setmana s’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs…

Fins aquí, aquest era el parlament que havia preparat el dia 22, però avui som a dia 25 i les circumstàncies han canviat. Després venien els agraïments. Avui alguns d’aquests no són possibles malauradament, només n’hi ha dos, el primer per a totes les persones que heu/han col·laborat (també a aquelles que després de set anys no ens poden acompanyar per veure el resultat d’aquesta feina) i les que ens acompanyeu a les excursions reivindicatives. El segon a tots aquells càrrecs institucionals que han treballat per aquesta recuperació, desgraciadament pocs, però fonamentals.

Cal recordar la Resolució que la Consellera executiva d’Hisenda i Funció Pública va dictar el dia 8 d’aquest mes. En aquest escrit resol que els dies 21, 22, i 23 s’havia de procedir a retirar les barreres i obstacles que impedeixen el lliure pas per la Carretera i Camí Vell. Hem de constatar que la recuperació no s’ha acabat.

Hem de dir que dels 5 propietaris que tancaven el camí: Monestir de Lluc, Menut, l’Empeltada, Ca na Borrassa i Can Pontico, el Monestir i l’Empeltada han llevat les barreres voluntàriament, les finques representades pel batle de Pollença,Ca na Borrassa i Can Pontico han seguit en la usurpació. Serà perquè qualcú és batle ? Sra. Consellera executiva, no poden fer-se tractes de favor, pareix que la llei no sigui igual per a tothom.

Per tant, cal demanar-se, pot algú pretendre ser el màxim representant del municipi, sigui l’únic dels que tancaven el camí i carretera vella de Pollença a Lluc que incompleixi una resolució publicada al BOIB i que té caràcter d’obligat compliment? Sembla ser que tenim un batle antisistema.

Un altre punt sorprenent es veure com el permís de la consellera de Medi Ambient, en el punt 1 diu “L’excursió es farà pel recorregut sol·licitat, és a dir, la carretera vella de Pollença a Lluc”. Sra. Consellera executiva de Medi Ambient, no podem fer el que vostè ens ordena, no s’han llevat tots els obstacles.

Així dons, no podem celebrar com preteníem la recuperació íntegra d’aquesta carretera, i si bé cal considerar la situació en què es troba aquest procés a la Conselleria, com un avanç irreversible, desitgem la recuperació immediata d’aquest tram. Cal a més lamentar, com a punt més fosc d’aquest procés, que el batle hauria d’encapçalar l’excursió en defensa d’un bé públic, i no pas impedir-la.

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra presència.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.