Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Calvià, Ciutat, Convocatòries, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

El Banc Sabadell inicia una execució hipotecària a Mallorca per un deute de 360€

Publicat per dia 14 febrer 2013 – 16:37Cap comentari | 275 views
Share to Google Plus

La Plataforma d’Afectades per les Hipoteques de Mallorca ha denunciat avui dematí davant una oficina del Banc Sabadell que aquesta entitat bancària ha iniciat un procés d’execució hipotecària per un deute de 360€. A les 11h30 han sortit de plaça d’Espanya acompanyades per les Padrines i Padrins-Flautes de Mallorca, que celebraven la seva habitual protesta dels dijous, cap a l’oficina Banc Sabadell  situada al número 3 de l’Avinguda Joan March de Palma. La protesta s’havia convocat amb poques hores d’antelació i sense publicar a quin banc es dirigirien. Amb aquesta acció s’inicia a Mallorca la campanya per assenyalar públicament els responsables del genocidi financer, coneguda com escrache.

A Maria Josefa i Francisco, els deutors que volen desnonar, li retreuen dos suposats impagaments mensuals d’uns 160€, quan les hipotecades asseguren haver-li pagat al banc 300€ cada mes. L’advocat col·laborador de la PAH Mallorca ha assenyalat que el Banc Sabadell, en lloc de destinar els diners ingressats a la quota hipotecària, els ha destinat a pagar les comissions de la seva targeta. Si es fes efectiva aquesta execució hipotecària, el banc els reclamaria un total d’un 26.700€, com es pot veure al rebut que ens han fet arribar.

Assenyalen a La Caixa com la culpable del suïcidi de la parella de jubilats de Calvià

A més, aquest migdia la PAH Mallorca ha revelat quin és el banc responsable del desnonament que portà a una parella de jubilats a llevar-se la vida a Cas Català: La Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona. A la concentració d’avui dematí, la portaveu de la PAH Mallorca ha demanat a la ciutadania que, cada vegada que vegin allò de “Obra Social La Caixa” ho relacionin amb Jovita i Pedro, els dos ancians que es suïcidaren a Calvià.

Els darrers mesos s’està donant a conèixer un constant degoteig de suïcidis a l’Estat espanyol degut al drama del desnonament al que es veuen abocats milers de famílies sense cap ingrés. El número de persones afectades per aquesta es calcula que és d’uns 3 milions, segons un informe del sindicat de tècnics del Ministerio de Hacienda (Gestha) publicat al novembre del 2012.

Criden a la concentració de pròxim dissabte per exigir l’aturada dels desnonaments

Aquests dies són clau perquè el Congrés aprovi la totalitat de la ILP hipotecària que pretén acabar amb el drama dels desnonaments, la qual va ser acceptada a tràmit dimarts. La tramitació de la ILP ja suposà un èxit en sí degut a que el Partido Popular havia anunciat amb antelació que votaria en contra. La pressió social i els quatre suïcidis que es produïren a l’Estat els dies previs de la tramitació de la ILP, va fer canviar el sentit del vot del partit governant.

Però cal recordar que la ILP encara no ha estat aprovada, pel que és necessari elevar la pressió social. Per això aquest dissabte 16 de febrer la PAH ha convocat arreu de l’Estat mobilitzacions per exigir que es faci efectiu el dret a l’habitatge i es paralitzin els desnonaments. A Mallorca hi ha convocada una concentració a la plaça d’Espanya de Ciutat a les 18h.

A més, a la setmana següent s’augmentarà la pressió social assenyalant als responsables del que ja es coneix com a genocidi financer.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.