Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Les cartes intimidatòries de la Conselleria no impedeixen que les tancades del 25A tirin endavant

Publicat per dia 23 abril 2013 – 9:09Cap comentari | 239 views
Share to Google Plus

Falten dos dies per a la convocatòria de tancades als centres educatius i fins el moment, 66 centres d’arreu de l’illa ja han confirmat que es tancaran:

427924_310769239053471_1430332916_nTot i així, encara es van sumant centres i fins el mateix dia 25 no se sabrà l’abast real del seguiment de la convocatòria.

D’altra banda, les autoritats en el Govern ja han començat a amenaçar la trobada i la Conselleria d’Educació ha enviat un missatge de por a la comunitat educativa. Es tracta d’una carta als equips directius en la qual “recorden” que les asseemblees de comunitat educativa no són activitats integrades a la vida escolar i recomanen que les APIMAs facin una assegurança de responsabilitat civil per possibles accidents, incendis o intoxicacions alimentàries. Aquesta és la seva política de la por.

417792_310976229032772_821250613_nLa Plataforma Crida, caracteritzada pel seu toc d’humor i ironia, ha difòs el cartell que teniu a la dreta.

Tanmateix, la Plataforma ja ha expressat que no vol entrar en aquest joc de repressió i que els docents, pares i mares i alumnat continuaran amb les activitats previstes.

A continuació, podeu llegir la carta que envià Rafel Bosch als centres educatius:

529098_310945029035892_657621136_n

Dia 25 tornam a tancar els centres per obrir-los a l’educació

25Aposter-petit

El passat 15 de març, la Plataforma Crida celebrà el seu primer aniversari amb una gran festa a Esporles. Durant aquesta celebració es va fer un repàs de les diferents accions protagonitzades tant per famílies, professorat, alumnat i altres persones igualment vinculades a l’àmbit educatiu. També, s’aprofità l’avinentesa per informar que el dia 25 d’abril veuria una nova acció per part del col·lectiu.

A poc a poc, s’anaren resolent les incògnites. Després de l’èxit de les tancades del passat 28 de novembre, la Plataforma pretén repetir l’acció el proper dijous.

La data és coordinada amb altres organitzacions de defensa educativa d’arreu de l’estat.

En els darrers mesos, les retallades en educació i les noves normatives ofeguen encara més aquest àmbit i fan perillar l’educació dels nostres joves i infants. La Plataforma assenyala els nous decrets, com el dels trilingüisme, la llei LOMCE, llei de símbols… que encaminen al fracàs escolar i les males condicions laborals del professorat.

Els objectius marcats per a aquesta nova edició de la tancada seran consolidar el treball de la comunitat educativa iniciat a cada centre durant el 28N, realitzar, novament, un acte reivincicatiu que tengui ressò a tota l’illa i a cada centre educatiu i ajuntar les forces de les comunitats educatives de Mallorca amb la d’altres indrets, com a les altres illes i a l’estat.

Les tancades facilitaran que es produeixin assemblees als diferents centres i des de l’organització, que beu de l’experiència passada, s’ha proposat començar sobre les 19h per poder incloure el màxim de gent possible i realitzar un sopar popular en acabar la reunió. D’altra banda, es deixa obert la tancada nocturna perquè cada centre decideixi si hi queda a dormir o no.

Per a l’assemblea de cada centre, l’organització proposa que es constitueixi i formalitzi una Assemblea de la Comunitat Educativa del centre concret. En segon lloc, proposen una avaluació de les retallades al centre, com afecten i quines dificultats concretes s’hi detecten. En tercer lloc, plantegen tractar el decret de trilingüisme, la llei d’autoritat del professorat i la llei de símbols, així com la LOMCE per reflexionar i debatre com afectarà aquesta nova normativa a l’educació. Finalment, es pretenen trobar propostes d’actuació per quan la llei Wert (LOMCE) entri al Congrés de Diputats i solucions per millorar la qualitat de l’educació a cadascun dels centres.

Per seguir les tancades des de les xarxes socials, s’ha habilitat el hashtag #25APrenElTeuCentre. A més a més, la comissió LOMCE elaborà un web informatiu que recopila diferents materials, necessaris per a la jornada de debat de dia 25.

Com podreu recordar, la primera edició de les tancades comptà amb la implicació de 120 centres de primària i secundària i la participació de milers de pares, mares, mestres, professora i alumnat parlant i reflexionant conjuntament sobre els problemes de l’ensenyament actual. En aquest enllaç podeu veure la crònica i un recull fotogràfic del 28N.

Finalment, us deixam amb les reflexions d’un pare sobre les retallades en educació; carta que ja es va difondre durant les tancades de novembre.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.