Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] Una vintena de persones protesten contra el genocidi financer pel suïcidi d’un home a Palma

Publicat per dia 19 gener 2013 – 20:29Cap comentari | 184 views

[Crònica] Una vintena de persones protesten contra el genocidi financer pel suïcidi d’un home a Palma

Share to Google Plus

Convocades per la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques de Mallorca, prop de 20 persones es concentraren el matí del divendres 18 de gener a la plaça d’Espanya per protestar pel suïcidi d’un home de Palma el dia anterior. L’home es suïcidà el mateix dia en el que anava a ser desnonat del local del seu negoci per l’impossibilitat de pagar les mensualitats. A una de les butxaques dels seus calçons es trobava la resolució que dictava l’execució del seu negoci.

La concentració, que havia estat convocada amb poques hores d’antelació, es traslladà a Cort tot recorrent Sant Miquel i informant -a través d’un megàfon- els ciutadans que es trobaven pel carrer. Davant l’Ajuntament, la PAH denuncià la situació de sangria social provocada pels desnonaments i llegí el seu comunicat, el qual es troba al final del present article.

Al manco 8 suïcidis per desnonament en 3 mesos a l’Estat espanyol

Els darrers mesos s’està produint un constant degoteig de suïcidis arreu de l’Estat espanyol per mor dels desnonaments. Tot i les mesures que aprovà el govern espanyol -del tot insuficients segons la PAH- quan es varen conèixer els casos de Las Palmas, Granada i Barakaldo, no s’ha aconseguit aturar la sangria. D’ençà, se n’han produït, que es coneguin, cinc suïcidis més: a Còrdoba, Doneztebe, PeñafielMàlaga i el de dijous a Palma. Sumen un total de 8 casos coneguts de suïcidis per desnonament en menys de tres mesos. Podeu veure un recull -no complet- dels suïcidis per desnonament que s’han produït a l’Estat dels quals la premsa se n’ha fet ressò en aquest article de la versió en castellà de la Viquipèdia.

A aquest casos se’ls ha de sumar altres de persones desesperades pels seus problemes econòmics, com els dos homes que es cremaren a l’estil bonze a Màlaga.

A continuació teniu el comunicat que va emetre la PAH Mallorca abans de la concentració:

En solidaritat amb el nostre veí de Palma, l’última víctima del Genocidi Financer

Avui a les 11:30 h la Plataforma d’Afectades per les hipoteques de Mallorca convoca una concentració a la Plaça d’Espanya per recordar al veí que es va suïcidar aquesta setmana i denunciar el Genocidi Financer exercit des de les entitats de crèdit i permès pel Govern a tots els nivells.

Segons hem pogut saber per un article publicat al Diari de Mallorca, el passat dilluns un veí de Palma es va suïcidar poc després d’haver rebut la notificació de desnonament del seu negoci.

Per aquest motiu aquest matí ens reunirem a la Plaça d’Espanya de Palma en solidaritat per la nova víctima del Genocidi Financer i un cop allà sortirem en grups de màxim 19 persones cap a l’Ajuntament, el Consell de Mallorca i el Govern Balear. Anem a lliurar una petició perquè cada equip de govern posi les mesures necessàries per evitar la sagnia social dels desnonaments d’acord a les seves competències i també a que instin al Govern Central a l’aprovació de la ILP presentada pels ciutadans per tal de garantir l’habitatge com a dret.

La realitat és obstinada i el fet és que les mesures del Govern pel que fa a desnonaments estan molt lluny d’arribar a protegir les persones que són víctimes d’una crisi generada per la banca i amb el beneplàcit del nostre Govern.

Per això instem als nostres estaments governamentals a prendre accions dins de les seves competències com ja han fet altres ajuntaments i comunitats autònomes, com són el tancament de comptes en entitats que desnonen, declarar ciutat lliure de desnonaments, etc i el suport tàcit a la ILP de la reforma de la llei hipotecària com a solució als desnonaments i mitjà legal de garantir el dret a l’habitatge.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.