Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] Una concentració festiva exigeix aturar el drama dels desnonaments

Publicat per dia 17 febrer 2013 – 13:251 Comentari | 296 views

[Crònica] Una concentració festiva exigeix aturar el drama dels desnonaments

Share to Google Plus

Aquesta ha estat setmana tràgica a Mallorca: dos jubilats han perdut la vida a causa de les pressions financeres i estatals que menyspreen el dret a l’habitatge per sobre el interessos del capital. És una estampa dramàtica que es viu dia rere dia arreu de tot l’Estat, persones que els hi lleven les cases i són culpades i assetjades per no poder fer front a un deute i uns interessos desorbitats. Els desnonaments s’ha convertit en sinònim de suïcidis, mentre els polítics viuen aliens a la realitat i des de la tribuna no entenen què passa al carrer.

Ja és massa tard per parlar: cada dia ens despertam amb notícies més escarrufants que han de guiar cap a la mobilització ciutadana i cap a accions directes. Per això, ahir hi va haver arreu de tot l’Estat manifestacions per fer front al genocidi financer i donar suport a la gran tasca que la PAH du realitzant cada dia, aturant desnonaments i donat suport jurídic a les persones a les quals els bancs enganyen i asfixien amb amenaces que acaben conduint a la mort. Morts injustes que cal venjar, assenyalant directament els culpables i evitant que es tornin a produir.

Per la seva part, a Ciutat no hi va haver manifestació, sinó una concentració a la Plaça d’Espanya. Prop de 600 persones es concentraren per clamar contra la injustícia dels bancs i per exigir la dació en pagament: es llegiren manifests, es guardà un minut de silenci fins que l’aire de funeral es va amenitzar amb un karaoke. És aquest el camí? Hi haurà un punt d’inflexió ara que s’han esgotat les vies democràtiques? No s’haurien d’augmentar la combativitat i la pressió al carrer davant aquest drama diari? L’acció directa és l’únic camí.

Una vegada s’acabà la concentració, grup autònoms es dirigiren cap a entitats bancàries per assenyalar-les com a culpables del genocidi financer amb adhesius.

1 Comentari »

  • Pere escrigué:

    Patètica actuació la d’ahir amb el Karaoke. Persones assassinades, famílies obligades a viure en la misèria i el que se’ls ocorr és fer un karaoke. Uf!
    I no vull desmereixer la feinada que fan des de la PAH. Però ahir va ser trist veure l’espectacle.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.