Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] Les protestes i la feina marquen la tònica del tercer dia de Vaga Indefinida

Publicat per dia 18 setembre 2013 – 14:41Cap comentari | 255 views

[Crònica] Les protestes i la feina marquen la tònica del tercer dia de Vaga Indefinida

Share to Google Plus

A falta d’una gran protesta a Palma com les ocorregudes els dos dies anteriors ( veure dilluns i dimarts), avui ha tocat fixar l’atenció en altres llocs com poden ser Eivissa i Sa Pobla.

Tal com ja succeí ahir, la jornada ha començat amb el piquet estudiantil unitari del SEPC a les 8h a l’IES Ses Estacions, per tal de no ser identificats s’ha dividit en dos piquets de 20 persones, que han realitzat un recorregut per diferents escoles i instituts. De forma paral·lela un altre grup ha realitzat agitació tot penjant pancartes al IES Son Rullan, IES Son Pacs, col·legi CIDE, escola Mata de Jonc i escola  Es Liceu.  D’altres nuclis han decidit quedar als seus centres tot donant suport a les assemblees de docents existents. Podeu trobar una crònica més extensa dels piquets de SEPC en el seu bloc.

Per altra banda l’activitat a les escoles no ha aturat en tot el matí: al IES Son Ferrer i a altres escoles es continuaven amb els piquets informatius, a d’altres com l’IES Felanitx i l’IES Josep Maria Llompart  i l’IES Juniper Serra a Palma i també Pollença, s’ha dedicat el matí a la preparació de l’assemblea docent d’aquesta tarda a les 18h l’IES Marratxí i dels docents de la concertada a Can Alcover. A continuació teniu una galeria d’imatges:

 

A molts de punts de l’illa de Mallorca s’han vist moltes mostres de suport: a Sineu ha aparescut una pancarta penjada en una farola, a l’IES Ramon Llull s’ha penjat una pancarta en contra de la repressió. Per altra banda, el col·lectiu Som Països Catalans ha organitzat una panera per ajudar a finançar l’Assemblea de Docents (més info aquí). Moltes famílies s’han posat d’acord per anar a registrat peticions als responsables polítics a la Conselleria d’Educació. Hi han enviat la policia per intimidar.

A Sa Pobla s’ha produït una exitosa concentració a favor de la vaga a la Plaça Major:

A l’illa d’Eivissa s’ha produït una de les mobilitzacions més multitudinàries del dia d’avui, com cada dia a un lloc diferent, aquest matí tocava a Sta Eulàlia:

Per altra banda es fa necessàri recordar, que a Menorca segueix una acampada Davant la delegació d’Educació, tot demanant la restitució dels tres directors i la necessitat de disposar d’un delegat d’Educació, que en aquests moments no tenen. Podeu trobar més informació en aquesta entrada.

Les imatges utilitzades pertanyen a: @Annadiazlorca, @i_sureda, @Ocolomar, @BeluAntika, @Zorya17, @Belu_Antika i SEPC

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.