Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Video

[Crònica] Les protestes arreu de les Illes tornen a protagonitzar la jornada

Publicat per dia 17 setembre 2013 – 16:361 Comentari | 403 views
Share to Google Plus

Després dels fets repressius ocorreguts aquest matí, un torrent verd tornava a inundar Ciutat, omplint l’espai de camisetes i missatges com “Volem Ensenyar”, “No al TIL” i reiterant la dimissió de la consellera d’Educació Joana Maria Camps, Antoni Camps o el  President José Ramón Bauzá.

Milers de manifestants es dirigien cap una concentració convocada per part de l’Assemblea Docent davant del Parlament. La  concentració ha estat dividida en dos per la policia i ha estat separada 50 metres per les dues bandes a l’entrada al Parlament.

Es respirava un ambient festiu però crispat, de lluita amb ràbia, d’alegria amb força i solidaritat.  Amb estudiants, mares, pares i docents que cridaven fort: “Dimissió, dimissió!”, crits que per la seva unanimitat escarrufaven.

Segons s’anava comentant, els crits s’escoltaven fins i tot dins la cambra que, seguint amb la mateixa actitud d’indiferència i provocació que protagonitza les politiques actuals d’aquest gabinet, Joana Maria Camps ha fet unes declaracions: “No tirarem el TIL enrere mai”, a més de donar xifres de participació del “22%”. Les xarxes socials treien foc i, en saber d’aquestes paraules, ràpidament la massa verda ha començat a cridar: “Manipulació!”. Poc després, s’ha començat a cantar L’Estaca durant uns minuts seguits de crits de “Llibertat, llibertat!”

Sobre les 12h els portaveus de l’Assemblea Docent han animat a continuar aquesta lluita, exemple de força i humilitat, a més d’informar de les pròximes dates previstes per continuar les mobilitzacions. També han dirigit unes paraules de solidaritat cap a les estudiants i al SEPC per la repressió patida al matí.

En acabar, la concentració s’ha traslladat davant l’Ajuntament de Palma on s’han tornat a escoltat crits contra el TIL. De sobte, per sorpresa de les participants qualque funcionari ha penjat una camiseta verda de Crida just al balcó de l’Ajuntament, acció que ha tengut com a resposta un multidudinari aplaudiment.

Aquest ha estat el segon dia de la #vagaindefinidadocents i s’ha tornat a demostrar la força d’un moviment que planta cara i aposta per una educació consensuada socialment.

Per una crònica detallada d’aquesta segona jornada, podeu visitar el següent enllaç.

Fotos d’Elsa Real

Fotos de Rosa Illa

Menorca

BUWbdZmIcAASmVH

A Menorca la concentració començava a les 12h al Consell Insular de Menorca, ja que ahir aquesta mateixa institució, encapçalada pel PP, va rebutjar novament la retirada dels expedients oberts als tres directors d’instituts de Maó i derogar el TIL.

Recordem que ahir després de la concentració davant de la delegació d’Ensenyament de Maó, algunes persones varen ocupar simbòlicament l’edifici per protestar pel càstig als directors i demanar-ne la despenalització. Desenes de persones s’acostaren a la delegació per donar suport a les persones tancades. Ja el vespre la policia les desallotjà i es muntà una acampada de protesta.

Així, avui, la protesta ha estat també molt reivindicativa i ha acabat amb l’ocupació del Consell de Menorca per part de la gent que es trobava concentrada. Al cap d’uns minuts el Consell ha acceptat reunir-se amb representants d’estudiants i professorat i s’ha abandonat l’ocupació. En aquests moments encara estan reunits i la gent espera fora per saber com ha transcorregut la reunió.

Fotos: @aina_cassa, ‏@canlluri, @cala_moli, @Ribalaiga, @Xisca_bs

A continuació, podeu veure el vídeo de l’ocupació:

 Eivissa

La concentració davant de l’ajuntament de Sant Antoni ha reunit unes cinc-centes persones per donar suport a la vaga de docents.

Imatges de la concentració a Sant Antoni:

 Fotos de Belu Antika

1 Comentari »

  • miguel escrigué:

    Si Critobal Colom llevo la cultura castellana a America,de lo cual tan orgullosos nos sentimos,porque algunos quieren negar el mismo echo a Jaime I por traernos la cultura catalana 263 años incluso antes de la colonozacion de America,acaso algún país hermano americano dice que habla el paraguayo,venezolano chileno o tantos otros,su lengua es la castellana,en su versión claro del país que sea,pues lo mismo pasa aquí con el Catalan,no querer asimilarlo es no querer hacer verdadera justicia a la historia.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.