Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Okupació i espais alliberats, Video

[Crònica] La visita a Mallorca d’Ada Colau deixa una alenada optimista en la lluita pels drets bàsics

Publicat per dia 8 maig 2013 – 12:131 Comentari | 311 views
Share to Google Plus

pah-ma_des

La visita d’Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, a Ciutat va ser curta però molt intensa, ambada hort moltíssimes mostres de solidaritat i d’empatia que reivindicaren l’important paper de la PAH com a moviment social més que consolidat. Durant el dia, ella i altres membres de la PAH Mallorca s’acostaren dins al jardí d’Epicur per mostrar el seu suport a l’espai okupat de Ciutat,  i es fotografiaren l’hort amb pancartes reivindicatives.

No obstant això, el punt fort del dia arribà amb la seva esperada xerrada al “Club Diario de Mallorca”. L’assistència a l’acte fou massiva, tant, que més d’una trentena de persones no pogueren entrar a la sala per manca d’espai. La xerrada fou presentada pel president de la Fundació Gadeso, Antoni Tabarini-Castellani, que remarcà que l’actual crisi no sols és econòmica, sinó a més social i cívica, així com també defensà la importància de mantindre una democràcia representativa però molt més participativa. Per la seva banda, la portaveu de la PAH Mallorca, Àngela Pons, explicità que les Illes és una de les comunitats autònomes amb més desnonaments i que la funció de la Plataforma no sols es basa en el suport jurídic, sinó també en l’ajuda social i en la solidaritat.

La intervenció d’Ada Colau fou la més esperada de totes, en la qual no deixà de reivindicar el dret bàsic i fonamental a l’habitatge. Des del primer instant, emfatitzà en l’origen de la PAH, que va néixer fa quatre anys criticant la bombolla immobiliària però en cap moment s’imaginaren com el poder fàctic i les polítiques abusives canviarien la vida de tantes persones. En aquest sentit, manifestà que la gent que s’apropa a la PAH “no són subjectes de mobilització”, sinó que han passat, de forma sobtada, d’una situació de normalitat a l’emergència més immediata.

En aquest sentit, manifestà el seu desacord en els “valors de la nostra societat que donen prioritat a la competitivitat per sobre de la felicitat i dels DDHH”. Per això, considera que un dels encert de la PAH fou la realització d’un treball no previst: combatre l’imaginari social que criminalitza les víctimes per empoderar-les i fer-les fortes davant del sistema capitalista.

En quant a la ILP presentada al Congrés, destacà que la pressió social forçà al PP a acceptar-la, ja que un 80% de la població li donà suport. Per això, remarcà que la societat pensa que “Sí es pot”, combatent el fatalisme i la renúncia de drets bàsics. També es mostrà convençuda que la proposta acabarà sent acceptada perquè la societat seguirà pressionant fins aconseguir-ho.

En aquest enllaç, podeu llegir l’entrevista que des de Contrainfo realitzàrem a Ada Colau.

1 Comentari »

  • pep escrigué:

    A mi no em molesta que un politic doni de menjar al seu fill a casa seva, dons crec que als domicilis dels politics no s’hi hauria de anar, mes be crec que s’hauria d’anar a la seu del partir o a la institucio politica a fer l’escrache. Per altra banda els familiars del politic en cuestio poder tenir una ideologia politica diferent a la seva. La companya Ada Colau ho esta fent molt be, pero jo sempre he sigut patidari -per una questio metodologica- que el portaveus de les plataformes siguin rotatoris/es per que no prenguin massa relleu enfront la premsa i posteriorment siguin “temptatats” pels partits politics: per exemple el “lider” estudiantil daniel conhnt-bendit del maig del 68 va acabar ostentant carrecs politics al partit dels verds alemanys; no obsta no vull prejutjar que l’Ada Colau ho fassi aixi.salut.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.