Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

[Crònica] La unitat anticapitalista caminà, de nou, per Ciutat

Publicat per dia 5 maig 2014 – 16:473 Comentaris | 441 views
Share to Google Plus

ma

Després d’anys allà on el moviment anticapitalista es dividia en diferents mobilitzacions el Dia del Treballador i de la Treballadora, el passat dijous un clam unitari i combatiu va recórrer els carres de Ciutat. Així, la manifestació fou convocada per la CNT, CGT i l’EIM amb objectius transformadors sota el lema “En defensa dels nostres drets i aspiracions laborals i socials”. Es va seguir el recorregut habitual que creuava tota Palma, partint de la Plaça d’Espanya fins arribar a l’Hort del Rei, devora el Passeig Marítim.

La manifestació comptà amb diferents blocs: fou encapçalada pel sector llibertari i anarcosindicalista que deixà clar que no realitzarà cap passa enrere en drets socials i laborals. De la mateixa manera, l’EIM, la CGT i altres col·lectius i individualitats continuaren amb el gruix de la manifestació amb lemes no menys combatius i fortament arrelats a l’anticapitalisme illenc.

D’aquesta manera, la mobilització tingué un posicionament clar: contra les polítiques de Bauzá, contra la corrupció política i sindical, contra les exigències de la Troika i per l’autodefensa obrera. En aquest sentit, aquesta manifestació unitària no deixà de banda eixos transversals com els feminismes, l’antiespecisme, l’antirracisme o l’ecologisme, en càntics que reiteraven una i una altra vegada que la lluita de la classe obrera és extensible a tots els éssers, sense distinció de gènere, raça o espècie.

La CGT va llegir el seu manifest en arribar a l’Hort del Rei, mentre que la CNT es va dirigir a Ses Voltes per dur a terme el tradicional míting per aquesta efemèride. En aquesta ocasió, l’acte fou protagonitzat per un discurs de la CNT, de les Encausades Conselleria, per l’Assemblea Antipatriarcal, la PAH, la Coordinadora Llibertària de Mallorca i la PAH.

La diada continuà amb una paella vegetariana i el concert de Funky Crackers, la raperes feministes Phussyon, Indian Summer i el grup punk Ystad. Totes elles reinvindicaren el primer de Maig com a dia de lluita per conquerir drets socials i laborals que, malauradament, segueix més vigent que mai.

3 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.