Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Video

[Crònica] Feminitzant la platja

Publicat per dia 15 agost 2012 – 22:40Cap comentari | 230 views

[Crònica] Feminitzant la platja

Share to Google Plus

El quinze d’agost ja no és el dia de la Mare de Déu d’Agost, més bé tot el contrari: és el dia de la dona lliure que no té por a sortir per clamar pels seus drets i que té tot el poder de decisió sobre el seu cos. No obstant, el cos femení està ara més en perill que mai ja que volen aconseguir el seu control i que sigui propietat de L’Església catòlica i de la dreta espanyola més rància. Per això, avui la plataforma Dret a Decidir ha convocat una manifestació un tant peculiar per la platja de Can Pere Antoni amb la finalitat de reivindicar la lluita feminista per la decisió sobre el propi cos i per conscienciar a la població mallorquina i estrangera del maquiavèl·lics plans del ministre de (In)Justícia.

A les onze del matí, amb la platja plena de gent, ha començat una manifestació molt especial, composta per activistes llançades mar endins amb barquetes inflables i amb pancartes que portaven històrics càntics com “Nosaltres parim, nosaltres decidim” o “Església i PP: no passaran”. Al mateix temps, una altra part de les manifestants anaven caminant per l’arena i repartien octavetes, tot al ritme de Las Tamboras, batucada femenina i feminista que recentment s’ha format. Així, “Gallardón, inquisidor”, “Menys rosaris i més bolles xineses” o “Traieu els rosaris dels nostres rosaris” no s’han deixat de sentir de punta a punta de la platja, per terra i per mar, per manifestar de forma contundent que les dones no permetran cap passa enrere en els seus drets sexuals i reproductius. D’aquesta manera, la platja de Ciutat es tenyia de violeta, mentre que els turistes miraven i aplaudien amb curiositat aquesta iniciativa tan original, donant suport i manifestant la seva simpatia amb la causa.

Per tant, les feministes s’han tirat de cap a la mar, sense por de res ni de ningú, per escampar la marea violeta per tots els racons de l’illa i aconseguir inundar-la de feminisme. Ells no passaran, elles ho traspassaran tot.


Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.