Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta, Treball i economia

[Crònica] Desnonament del Nadal

Publicat per dia 5 gener 2013 – 21:59Cap comentari | 216 views

[Crònica] Desnonament del Nadal

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat divendres 4 de gener al passeig des Born es realitzà l’última de les activitats programades en el marc de la Campanya Negra de Nadal dels funcionaris de l’Ajuntament de Palma, en la seva lluita per la defensa dels drets laborals i dels serveis públics.

Tot i que la iniciativa va partir de l’acció sindical, pel camí s’han sumat altres organitzacions socials que han anat aportant recursos, creativitat i esforç i especialment un equip de persones voluntàries i voluntarioses que donen vida als personatges d’aquest singular Rescat del Nadal.


El resultat és aquesta petita però intensa representació de la nostra realitat, carregada de gestos simbòlics i també d’humor, però, sobretot, de respecte per una festa que es perd en la nit dels temps, vinculada tant a la religió com a la natura, perquè després de desembre el sol ha de tornar a brillar més hores fent possible la collita i la vida.

Ara toca sembrar esperança, regar-la amb el nostre esforç i donar-li vida amb el sol de la nostra unitat i de la nostra força, perquè sabem que JUNTS PODEM.

Amb aquesta creació col·lectiva, se simbolitza, a més, la unitat dels empleats públics amb la resta de la ciutadania per la defensa de l’ocupació, l’habitatge, la sanitat, l’educació i els drets democràtics, en definitiva per la dignitat, la justícia social i els drets humans per a tothom a tot arreu.

Junts a l’escenari:

 Comissions Obreres
, Sindicat de Treballadors de l’Educació de les Illes
, Sindicat Professional de Policies Municipals d’Espanya, 
Unió General de Treballadors
, L’Associació Imagonem de Teatre Sense Fronteres
, l’Associació de Veïns de Son Rapinya
 i la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques.

La representació parteix d’un estable, a la ciutat de Betlem-Palma, amb l’estel de Nadal sense llum per falta de pressupost, sense el bou i la mula que han estat embargats per pagar la hipoteca de l’estable i amb un àngel que es declara en vaga perquè l’estament polític l’obliga a fer feina més hores a causa de les retallades.

En arribar els reis mags d’Orient, tant sols pot entrar Her Melcior, d’origen alemany, i duu Euros Alemanys per rescatar la banca de Betlem-Palma. En Gaspar i Baltasar, d’origen àrab i africà són detinguts a causa de la llei d’estrangeria i acusats de contraban de droga.

Les pastores, ciutadanes indignades, es disposen a adorar al recent nat, i fan una crida a la ciutadania en la solidaritat d’aquestes dates a dur coses més enllà de l’arròs i els macarrons, tot i el dubte que al rei Heurodes-Rajoy no li sembli malbaratar els diners.

Aleshores, apareix el banquer que ve a cercar més diners per tal de fer front a les quotes de la hipoteca de l’estable i la propietària de l’estable li diu que no li pot pagar, que amb tot el que s’han endut ja els basta i sobra per pagar el deute.

En aquest punt la madona de l’estable es nega a pagar i fa una crida a la solidaritat contra unes lleis terrenals injustes i imposades.

El banquer crida la policia però en no haver-hi ordre judicial no pot actuar. Al jutjat els jutges també estan de vaga per les retallades. Però finalment apareix el polític que li dóna la raó al banquer (per la part que li interessa) i crida els antidisturbis.

Davant aquesta situació d’enmig del poble sorgeix la resistència al desnonament, simbolitzada amb la PAH i juntament amb tots els personatges del Betlem s’atura el desnonament i acaba l’obra amb ell crit de “Junts Podem!”

Abans, després i durant la representació es van recollir aliments i joguines que es repartiran entre persones que ho necessitin.

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.