Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Defensa del català, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] Acció en defensa del català adreçada als turistes

Publicat per dia 16 agost 2012 – 14:031 Comentari | 374 views
Share to Google Plus

Avui dematí els Joves de Mallorca per la Llengua han duit a terme una acció reivindicativa en defensa del català. Han desplegat davant la Seu una pancarta adreçada als turistes que deia “Save Catalan Language” i han repartit octavetes en diferents idiomes explicant la complicada situació que travessa la nostra llengua d’ençà que el PP aprovés l’agressió més gran contra els drets lingüístics dels ciutadans de les Balears des del final de la dictadura franquista.

A continuació teniu el comunicat que ens han fet arribar.

Joves de Mallorca per la Llengua duu a terme una acció reivindicativa adreçat als turistes.

Els Joves han passat el matí davant la Seu de Palma amb una pancarta amb el lema “Save Catalan Language” i repartint octavetes en diferents idiomes.   

Els voluntaris de  l’entitat juvenil Joves de Mallorca per la Llengua han passat el matí d’aquest dijous dia 16 d’agost a davant la Seu de Palma a partir de les 11h. Els Joves han dut a terme un acte reivindicatiu que tenia com a finalitat informar els turistes que visiten l’illa de quina és la llengua pròpia de Mallorca i, també, de la situació precària que pateix aquesta llengua.

Els Joves han desplegat una pancarta amb el lema Save Catalan Language a davant la Seu de Palma, plena de turistes de diverses nacionalitats. A més a més, l’entitat juvenil repartia tríptics informatius per informar de la situació del català.

Els tríptics explicaven breument la història de la llengua catalana a l’illa, la situació actual i com la seva presència ha minvat dràsticament als mitjans de comunicació, a l’ensenyament i a l’administració pública, mesures impulsades pel Govern actual que cerca marginar la llengua de l’illa. Aquest material estava disponible en català, castellà, anglès, alemany i japonès.

L’entitat ha repartit uns 500 tríptics en una hora adreçats tots els turistes que passaven per allà. Els Joves de Mallorca per la Llengua valoren positivament l’actuació ja que han estat molts els turistes, no només de l’estat espanyol sinó de per tot arreu, que s’han interessat per la llengua catalana i pels motius pels quals està sent marginada al seu propi territori.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.