Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Drets bàsics, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Concentració per protestar contra les retallades als espais naturals

Publicat per dia 7 desembre 2012 – 14:35Cap comentari | 200 views

Concentració per protestar contra les retallades als espais naturals

Share to Google Plus

Aquest matí, les persones treballadores de l‘Institut Balears de la Naturalesa (IBANAT) i d’Espais de Natura Balear (ENB) han protestat davant del Consolat de Mar, durant la celebració del Consell de Govern, a causa dels acomiadaments que hi ha hagut en els darrers dies i han exigit la readmissió de les companyes en aquestes empreses públiques.

La concentració que ha començat a les 11h, ha estat compartida amb els treballadors d’IB3 en el seu segon dia de vaga per fer front a l’ERO que preveu que 34 persones se’n vagin al carrrer.

Com comunica el comitè d’empresa, els acomiadaments, que s’han donat de forma exprés i gratuïta per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori han deixat al carrer a 44 persones, entre les dues entitats. A més a més, es critiquen les formes amb què s’han desenvolupat la situació: ocultació d’informació, la celeritat dels acomiadaments i la manca de comunicació i de negociació.

Les treballadores i treballadors de les dues empreses públiques fa dies que s’han organitzat i han duit a terme diverses mobilitzacions, com acampades permanents, assemblees i concentracions.

Avui, ha estat un acte més de rebuig a aquestes decisions. Durant la concentració s’ha fet entrega al President del Govern d’un arbre cremat d’un incendi i un pi, objectes que representen en cicle de la vida. També li han fet arribar una carta en la qual avisen sobre el risc de retallar en aquest àmbit, ja que els nostres boscos i els espais naturals en general romandran desprotegits.

A més a més, el comitè d’empresa de l’IBANAT i de l’ENB han comunicat que continuaran les mobilitzacions i anuncien que a partir d’avui comença una nova etapa en relació amb els representants dels treballadors i les empreses a causa de la mala comunicació i del tracte deshonest que hi ha hagut fins aleshores per part del consistori.

A continuació, us feim arribar un vídeo de la concentració:

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.