Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

Concentració en motiu del dia per un habitatge digne

Publicat per dia 24 novembre 2014 – 9:30Cap comentari | 237 views

Concentració en motiu del dia per un habitatge digne

Share to Google Plus

La PAH Mallorca anuncia en un comunicat que avui dematí, en motiu del dia per un habitatge digne, es durà a terme una concentració davant els jutjats de Sa Gerreria de Palma a partir de les 11. En el mateix comunicat, afirmen que lliuraran una carta al jutge degà de Palma justificant el dret a l’ajornament dels desnonaments. Reproduïm el comunicat a continuació.

La Plataforma d’Afectades per les Hipoteques a Mallorca convoca una concentració als Jutjats de Sa Gerreria de Palma avui dilluns 24 de Novembre a les 11 del matí, amb motiu del Dia Internacional per un Habitatge Digne.

El dia 24 de novembre ha estat designat com a dia per un Habitatge Digne i és per això que la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques a Mallorca ha escollit aquest dia per tal de fer una jornada de protesta,recordant que l’habitatge és un dret fonamental reconegut a l’article 25.1 de la Declaració Universal dels Drets Humans (any 1948) i a l’article 11 del Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals (any 1966) i posteriorment, a la constitució Espanyola (1978) a l’article 47.

Tot i ser un dret reconegut i que la població espanyola ha manifestat la necessitat de mesures que garanteixin aquest dret, mitjançant el quasi milió i mig de signatures recollides per la PAH i presentades l’any 2013,la passada setmana, el dissabte 15 de novembre de 2014, finalitzava el termini de la primera moratòria de desnonaments previst al “RealDecreto-ley 27/2012, de 15 de noviembre, de medidas urgentes para reforzar la protección a los deudores hipotecarios”, sense que ni govern ni poder judicial s’hagin pronunciat sobre el futur de les persones que gaudeixen d’aquesta moratòria i que la seva situació no ha canviat.

Per aquest motiu la PAH Mallorca denuncia aquesta situació i lliurarà una carta al jutge degà dels Jutjats de Palma justificant el dret a l’ajornament dels desnonaments de les persones beneficiàries d’aquesta primera moratòria perquè s’acullin a la segona moratòria prevista a l’article 1 de la “Ley 1/2013, de 14 de mayo, de medidas para reforzar la protección a los deudores hipotecarios, reestructuración de deuda y alquiler social.”

Aquesta concentració forma part del conjunt d’accions convocades per part de la Coordinadora #22M – Marxes de la Dignitat a la Setmana de Lluita del 24 al 29 de novembre que culminarà a Palma el dissabte 29 de novembre a les 18h a plaça de Cort.

Adjuntam la carta que s’ha llegit pel jutge degà de Palma i fotografies de l’esdeveniment.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.