Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

[Comunicat] Reaccions a l’acció “Feminitzant la platja”

Publicat per dia 16 agost 2012 – 21:161 Comentari | 322 views

[Comunicat] Reaccions a l’acció “Feminitzant la platja”

Share to Google Plus

Ens han fet arribar el següent comunicat de Dret a Decidir sobre el paper de PSOE a la acció de Feminitzant la platja que es va dur a terme ahir, dia 15 d’agost, amb la finalitat de reivindicar la lluita feminista per la decisió sobre el propi cos.

Com molts/-es ja sabreu, el festiu 15 d’agost va ser triat per la Plataforma Dret a Decidir Mallorca per a dur a terme una acció reivindicativa en defensa dels drets de salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l’embaràs. Davant les notícies que van apareixent a mitjans com UH i Diario de Mallorca, en les quals més que informar sobre l’acció fan propaganda al PSIB-PSOE, ens veim obligats/-des a aclarir:

Que el PSIB-PSOE es va adherir al manifest de la plataforma en el qual vàrem manifestar el nostre rebuig a les polítiques del Govern en la matèria que ens ocupa, de la mateixa manera que altres entitats, no forma part de l’assemblea de la mateixa i, per tant, no ha participat ni a les decisions ni als preparatius d’aquesta acció. És per això que ens va resultar sorprenent despertar el mateix dia de la reivindicació amb una notícia per part de l’Última Hora on es confirmava la participació del PSIB y JSIB.

Hem pogut constatar que el Diario de Mallorca també ha informat de forma similar. Fins i tot responsables de PSIB i Joventuts Socialistes s’adjudiquen la veu d’un acte que no han organitzat fent declaracions. Davant aquesta situación manifestam que l’intent de PSIB de fiscalitzar l’acció ens pareix lamentable i poc ètic. En cap moment aquesta formació política s’ha posat en contacte amb la plataforma per a col·laborar i ha aprofitat el treball de molta gent per a treure rèdit polític; aquest tipus d’actuacions reben el nom de parasitisme polític, i no podem ni volem deixar-ho córrer.

Plataforma Dret a Decidir està oberta a totes les persones que vulguin participar d’aquesta lluita de forma honesta. Entenem que és una lluita complexa i que la unió de diferents col·lectius i persones a títol individual és necessària, però no és lícit que unes sigles, del partit que siguin, mostrin tan poc respecte cap a la feina dels moviments socials i acudeixin per a sortir a la foto.

 

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.