Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

Comunicat de Revolta Global en defensa de la llengua catalana

Publicat per dia 19 març 2012 – 8:02Cap comentari | 261 views

Comunicat de Revolta Global en defensa de la llengua catalana

Share to Google Plus

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca ha fet públic el següent comunicat:

Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca volem denunciar, obertament, les polítiques regressives què, en el nostre parer, s’estan portant a terme en contra dels drets lingüístics, culturals i nacionals del nostre poble, des de les administracions públiques, en mans del PP.

Consideram intolerables les agressions què, un dia si i l’altre també, està patint la nostra llengua catalana. Les més greus que es recorden d’ençà la mort del dictador espanyol Franco. Unes agressions què, en els darrers mesos, s’han caracteritzat, entre d’altres coses, pel tancament de la ràdio i televisió de Mallorca (inaüdit en una societat que es vanta de ser democràtica i que llur constitució apel·la  al pluralisme informatiu), l’esborrany del decret de lliure elecció de llengua en la primera etapa de l’ensenyament; i les més reaccionàries: La reforma (sense consens) de la Llei de Normalització Lingüística a través de la seva adaptació a la nova Llei de Funció Pública, la qual estipula, clarament, que el català deixa de ser un requisit “sine quanon” a l’hora d’accedir a un lloc de feina dins l’administració pública, per a convertir-se tan sols en un mèrit, i l’oficialització del bilingüisme en la toponímia, donant via lliure a que cada ajuntament i/o consell insular pugui decidir incloure el nom del municipi també amb la seva versió en castellà, (fins ara la única forma vàlida, oficialment reconeguda i avalada per la UIB (màxima autoritat en matèria lingüística), era la catalana).

Tot plegat, queda demostrat, una vegada més, el veritable tarannà d’aquells què diuen que ens “governen”, a qui mai ha importat aquesta terra. Actuen, tan sols, moguts per interessos particulars, especulatius, de prebendes i favors, com no pot ser d’una altra manera, i sempre supeditats al poder central de l’Estat Espanyol, en consonància amb la seva visió obtusa i tancada, jacobina, imperialista, uniformitzadora, espanyolista, colonial i, per tant, furibundament antimallorquina i per extensió anticatalana. Amb el objectiu –gens dissimulat- d’anorrear-nos i liquidar-nos definitivament com a poble diferenciat i assimilar-nos al seu projecte, què ens han intentat, i ho continuen fent encara, imposar des de fa gairebé 300 anys. Un projecte i model d’estat-nació  homogeni, monàrquic, burgès, capitalista i opressor, en el qual no hi tenen cabuda ni la diversitat ni els drets dels pobles a ser ells mateixos. Un estat què, a més, s’ha fonamentat en promoure la divisió i enfrontament entre la classe treballadora de les distintes nacions oprimides que el conformen.

En qualsevol cas, des de la nostra organització, no admetrem, sota cap concepte, cap mena de rebaixa en relació als pocs llocs i espais en què el català havia “guanyat” certes posicions.

Així mateix volem deixar ben palès el nostre suport explícit i contundent a totes les mobilitzacions i/o accions que es vagin fent en defensa de la nostra llengua i, sobretot, al dret –internacionalment reconegut- que tenim les mallorquines a viure, estudiar i a ser ateses íntegrament i sempre en el nostre idioma. Com qualsevol altra llengua normalitzada del món. Un objectiu, aquest, el de la plena consecució de la normalització del català, al qual no hi pensam renunciar, ans al contrari. Reivindicam la nostra llengua catalana com a eix vertebrador, aglutinador i de cohesió social de la pluralitat illenca, malgrat que aquest desig no s’ha aconseguit ni de bon tros.

En aquest sentit, fem una crida, a totes les ciutadanes a mostrar el seu rebuig i oposició frontal al genocidi perpetrat per part de l’extrema dreta nacionalista espanyola, participant a la manifestació que tindrà lloc el proper diumenge dia 25 de març a partir de les 18 hores, què sortirà de la plaça d’Islàndia, per cridar ben alt, clar i català: “SÍ A LA NOSTRA LLENGUA”.

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca

Març 2012

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.