Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

Comunicat de CGT amb relació a la reforma antisocial de la Constitució

Publicat per dia 30 agost 2011 – 13:08Cap comentari | 229 views

Comunicat de CGT amb relació a la reforma antisocial de la Constitució

Share to Google Plus

Hola companys i companyes, inserim l’expressió de CGT:

Aquesta reforma perquè la Constitució reculli el nivell màxim de dèficit i d’endeutament públic, suposa la perpetuació de tota la política de reformes econòmiques, antisocials i neoliberals que el govern, els polítics, la patronal, els banquers, els especuladors i els sindicats institucionals han anat aprovant sistemàtica i calculadament en aquests darrers anys com a solucions a la crisi sistèmica del capitalisme, amb l’únic objectiu de satisfer les ànsies dels mercaders, d’incrementar el nivell d’explotació humana i de recursos en benefici d’una minoria de rics i poderosos.

Aquest Reforma constitucional significa renunciar, de fet i de dret, a qualsevol possibilitat de polítiques econòmiques basades en el repartiment, en la justícia social, en el desenvolupament del sector públic, dels serveis socials, de la recuperació dels drets socials i laborals perduts, podria fins i tot conduir a no poder garantir el pagament de les pensions públiques en el futur, significa renunciar al que coneixem com “estat del benestar”, significa accentuar i ratificar el model productivista, competitiu, consumista, que ha provocat l’actual crisi econòmica.

El canvi constitucional no preveu demanar responsabilitats als que han provocat que l’Estat estigui en “fallida” i en la ruïna. Ens diuen i es exculpen amb que l’estat està endeutat perquè no obté ingressos i té moltes despeses, però no ens diuen que les polítiques dels últims anys han estat les que han provocat aquest enduetament. No hi ha ingressos perquè s’ha legislat perquè la patronal i les empreses deixin de cotitzar a les arques públiques, deixin de contribuir, perquè s’han venut les empreses públiques rendibles, perquè s’ha pagat el deute privat dels bancs, perquè s’estan privatitzant tots els serveis públics que produïen beneficis …

El canvi constitucional significa una autèntica renúncia a la sobirania popular, significa un veritable dèficit democràtic i la submissió als dictàmens dels països rics d’Europa. Es produeix per calmar els mercats, en ple atac especulatiu contra les arques públiques, en plena crisi, seguint el dictat implacable dels grans bancs alemanys i francesos.

La reforma constitucional és una imposició a la societat civil d’aquest país quan no se li han plantejat altres països amb endeutaments i dèficit públic semblants. El govern espanyol ha pactat amb l’oposició i resta de polítics de dretes i s’han convertit en els millors esclaus dels mercats, fent d’Espanya el màxim exponent de la política neoliberal.

D’altra banda, la reforma constitucional es fa a poques setmanes de la convocatòria de les eleccions polítiques, amb presses, amb un govern desacreditat, esgotat, provisional. Per què? Tot és una farsa. Quan ens han venut les enormes dificultats que suposen els canvis constitucionals, de la necessitat d’un debat públic per aconseguir-ho, ara en un tres i no res, en ple període estival, un govern desprestigiat i provisional ens arrossega a aquesta reforma.

Amb aquest pacte dels polítics del govern i l’oposició de dretes, per a què serveixen les eleccions si aquest canvi constitucional ratifica tota la política econòmica i antisocial que es ve fent? Ara, potser més que mai, és intranscendent el procés electoral, donarà el mateix qui surti guanyador en les eleccions. Aquesta reforma constitucional lliga de peus i mans l’acció social de qualsevol govern. Tornem a la frase “tot lligat i ben lligat” i és que aquest país no sap desfer-se de “salvadors”, que en el fons sotmeten als seus interessos partidistes als interessos generals.

Per a la CGT és inadmissible, intolerable aquest “autocop d’estat” dels polítics contra la societat civil. Totes les mesures antisocials de reduir els drets laborals, les llibertats, de reduir els salaris, de reduir les pensions, les prestacions socials, de no garantir els serveis socials … totes aquestes polítiques s’han fet per reduir el dèficit fins al 3% i per controlar el nivell d’endeutament de les administracions públiques.

Aquest govern ha traït a tot el poble, a tota la societat. Ja ha reduït el dèficit, ara vol plasmar-ho en la Constitució imposant que aquest dèficit s’ha reduït amb l’únic sacrifici de la classe treballadora i col.lectius populars.

Per a la CGT, demanar un referèndum per a la reforma constitucional és necessari però, és insuficient. El referedum és sempre una mesura de participació directa, de democràcia directa i la CGT dóna suport i practica l’acció directa, però entenem que el referèndum és insuficient. Cal lluitar i mobilitzar la societat per no permetre aquesta dictadura dels polítics, que des de la prepotència, provoquen canvis legals irreversibles i transcendents. Els capricis de Zapatero, els seus impulsos, el seu legislar a cop de decret, amb traïdoria aprofitant l’estiu, ens recorda el vell estil més propi del cabdillisme.

La CGT crida a la mobilització i la revolta social per impedir aquest gravíssim atemptat a la societat d’aquest país. Farem quants mesures estiguin a les nostres mans, assemblees, debats, mobilitzacions, aliances amb el màxim consens de totes aquelles organitzacions i moviments socials que encara no hagin lliurat la seva dignitat per aturar aquest “autocop d’estat”.

A més de la reforma constitucional, s’ha donat a conèixer el pacte entre la patronal i el sindicalisme institucional per mantenir la moderació salarial pactada el 2010 fins 2014, perdent descaradament les i els treballadors poder adquisitiu, el govern ha dissenyat altres noves mesures anticrisi igualment pernicioses per als intereres de les i els treballadors i mantenir els beneficis dels poderosos i empresaris.

Les mesures a què ens referim són:

Contractes de Formació: es podrà realitzar aquesta forma de contractació a tots els menors de 30 anys. Aquests contractes estan exempts de tributar les assegurances socials de les i els contractats sota aquesta modalitat.

Rebaixa de l’IVA en adquisició d’habitatge: es baixa el tipus impositiu a la meitat-del 8% al 4% – amb la conseqüent pèrdua d’ingressos a les arques públiques.

Reforma del FOGASA: Es permetrà que el Fogasa pagui a terminis i fins a 2012, vuit dies d’indemnització en els acomiadaments justificats.

Pròrroga dels contractes temporals: a partir d’ara no serà obligatori convertir els contractes temporals a indefinits i es pot prorrogar indefinidament la relació laboral inestable fins al 2013. Això suposa suspendre l’article 15.5 de l’Estatut dels treballadors

Aquestes batzegades dretans a cop de decret perpetrats pel PSOE comporten el manteniment d’una ocupació inestable i l’arbitri de l’empresari de torn; espolien les arques públiques minvant els ingressos tant de la Seguretat Social com de l’Agència Tributària, són un cop a les classes treballadores que perden la feina i veuen que el seu indemnització la cobraran en còmodes terminis (per a l’empresari i Fogasa), i es pretén reduir la taxa d’atur juvenil-del 45% – amb la perpetuació de la precarietat laboral fins als 30 anys.

La CGT crida a la mobilització i el referèndum per impedir la reforma de la Constitució així com la derogació de totes les mesures econòmiques contra la classe treballadora.

El proper dia 1 de setembre, diferents moviments socials també vinculats al 15M, proposen una manifestació que sortirà a les 19h30 de la Plaça d’Espanya (Plaça Islàndia). Des de la CGT us convidam a donar suport i a marxar en aquesta manifestació.

Contacte:
Nanda Hernández
690 236 653
Sec. Gral. CGT-Balears

Salut i lluita,

SP CGT-Balears

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.