Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Felanitx, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Publicació oberta

[Actualitzat] Recull de comunicats assassinat masclista Felanitx

Publicat per dia 24 juliol 2014 – 13:06Cap comentari | 261 views

[Actualitzat] Recull de comunicats assassinat masclista Felanitx

Share to Google Plus

Felanitx en Moviment i Ateneu de Felanitx

Des de Felanitx en Moviment i l’Ateneu de Felanitx volem mostrar la nostra més profunda condemna a l’assassinat masclista que va tenir lloc ahir, dia 23 de juliol a Felanitx. Una dona que es suma a la llista de víctimes del feminicidi que patim a la nostra societat; una societat patriarcal que crea monstres els quals conceben a les dones com objectes de possessió fins al punt de decidir sobre la seva pròpia vida i existència. Volem mostrar també el nostre màxim afecte i solidaritat cap a la família i amics de la víctima.

La violència de gènere, en totes les seves expressions, és una violència estructural que patim les dones cada dia pel simple fet de ser dones. Només enguany hi ha hagut tres dones assassinades a Mallorca. És per això, que és imprescindible combatre el sistema patriarcal, un sistema perpetuat des del poder per aquells que legislen cada dia en contra dels drets de les dones. Es fa palès la ineficiència de les institucions davant aquesta violència que ens colpetja cada dia, on la majoria de dones maltractades o assassinades no han denuciat cap agressió prèvia. En aquest sentit, feim una crida a totes les dones i a la societat en general a rompre el silenci i crear xarxes de suport mutu perquè s’aturi aquest feminicidi. Ni una víctima més!

 Mai més enlloc contra ningú!

Endavant Mallorca

Rompem el silenci

Si ens toquen a una ens toquen a totes

 

Ahir va ser assessinada una dona a Felanitx, víctima una vegada més de la violència masclista. Una nova i dolorosa mort a ca nostra, que es suma a la de tantes altres assassinades a causa de la violència masclista.

Aquesta nova mort fa palesa la indefensió en la que ens trobam les dones pel simple fet de ser-ho davant la violència de gènere, que només enguany ja ha suposat tres mortes a Mallorca i s’eleva a onze al conjunt dels Països Catalans en aquests mesos de 2014.

Des d’Endavant (OSAN) tenim clar que el silenci és el major còmplice d’aquest feminicidi. Potser els mitjans de comunicació en parlaran uns dies i llavors passaran pàgina i callaran fins que aparegui una nova assassinada. Les dones maltractades són les víctimes silenciades de la societat patriarcal, d’aquest sistema d’opressió que té l’assassinat de les dones com a punta de l’iceberg de múltiples opressions que es manifesten sempre de forma violenta cap a les dones.

La resposta des de les administracions continua sent absolutament insuficient. El fet de que la majoria de dones assassinades no hagin denunciat i els reiterats assassinats, els hi hauria de fer replantejar les ineficients mesures que s’estan implementant. Les retallades en polítiques de prevenció i la passivitat dels nostres governants és també violència de les institucions contra les dones. Però també ho és el silenci. El silenci de coneguts, veïnats, amics, que miren cap a un altre costat i permeten que els agressors actuïn, també és violència i perpetua el patriarcat.

És imprescindible que la violència de gènere, que té el seu origen en el sistema patriarcal sigui afrontat des d’una perspectiva global, que s’actui des de l’arrel per acabar amb totes les formes de violència.

Des d’Endavant (OSAN) lluitam per rompre el silenci social i acabar amb totes les violències del patriarcat. Encoratjam a totes les dones que es sentin amenaçades a denunciar als agressors i a trobar en la lluita feminista una eina de combat per construir una societat lliure.

Si ens toquen a una ens toquen a totes!

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.