Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Comença la vaga del 14N amb l’ocupació d’una facultat a la UIB

Publicat per dia 13 novembre 2012 – 19:03Cap comentari | 220 views

Comença la vaga del 14N amb l’ocupació d’una facultat a la UIB

Share to Google Plus

Avui migdia la Facultat de Ciències de la Universitat, l’edifici Mateu Orfila, ha estat ocupada per diversos membres de l’Assemblea UIB.
Des de feia alguns dies, l’Assemblea ja havia anunciat que, com ja és tradició, el dia abans de la vaga, s’ocuparia un edifici. Aquest cop li ha tocat el torn a la Facultat de Ciències, el Mateu Orfila, que es troba prop de l’Estació de metro.

L’ocupació serveix per convertir l’edifici en un espai de lluita i acabar de fer els preparatius per a la vaga general. Després de la concentració organitzada per la PUDUP-Illes al Campus, les estudiants s’han dirigit a la facultat de ciències i a crits de “Mateu Orfila, estàs ocupat!” s’han instal·lat a l’espai.

Així, a les 17:30 hi ha hagut una primera assemblea per repartir les primeres feines com aferrar cartells, preparar documents, etc. Fins a les 21h, que hi ha convocada una segona assemblea, les estudiants estan realitzant diverses feines organitzades per comissions.
Per la seva banda, l’equip rectoral s’ha volgut anticipar als joves com ja va fer a la vaga general de l’any passat, i ha ordenat retirar el mobiliari urbà de tot el Campus (contenidors, bancs…), amb la intenció d’evitar que els estudiants facin piquets, com ja ha succeït en dues ocasions: durant la vaga estudiantil del 29 de febrer al Guillem Cifre i la vaga del 29 de març, quan es va ocupar l’edifici Jovellanos. També, una vicerectora i la gerent de la Universitat han rebut els estudiants i els han demanat que no facin destrosses i que anessin a ocupar un altre lloc de l’edifici, molt menys visible. Tot això, un dia després de la publicació que la UIB vulnera el dret de vaga.

Demà, l’assemblea ja ha comunicat la seva intenció de secundar activament la vaga al Campus i es preveuen retencions a les entrades.

També, l’Assemblea UIB ha activat, com ja va fer a les vagues anteriors, una secció a la seva pàgina web en què les estudiants poden denunciar quins professors reprimeixen el dret de vaga posant exàmens o pràctiques per aquest dia.

Per a més informació:
Esdeveniment al Facebookhttp://www.facebook.com/events/487930194580177/
Web Assemblea UIB: http://assembleauib.wordpress.com/
Twitter Assemblea UIB: https://twitter.com/AssembleaUIB
FB AssembleaUIB: http://www.facebook.com/assembleauib

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.