Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Manacor

Col·lectius feministes denuncien una agressió sexual a Manacor

Publicat per dia 22 gener 2016 – 12:22Cap comentari | 375 views

Col·lectius feministes denuncien una agressió sexual a Manacor

Share to Google Plus

El Col·lectiu de Dones de Llevant i l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor expressa públicament el rebuig total a una agressió sexual de caràcter molt greu a una al·lota manacorina, amb intent de violació, que no va arribar a dur-se a terme gràcies a què l’al·lota va poder demanar auxili i dos cotxes que passaven la van sentir i s’aturaren a ajudar-la. Existeix certificat mèdic i denúncia a la policia.

Aquesta agressió es va produir dia 16 de gener, al voltant de les tres de la matinada, en plenes festes de Sant Antoni, quan ella acabava d’acomiadar-se de les seves amistats i caminava sola cap a casa seva.

Des d’aquí li envien tot el suport i se li agraeix la valentia de voler denunciar públicament els fets.

A més, com s’ha pogut informar als col·lectius aquesta no ha estat l’única agressió sexual que s’ha produït a les festes de Sant Antoni.

Ens trobem davant una de les manifestacions més violentes, de meyspreu, cossificació i agressió cap als nostres cossos. Passar per sobre de la nostra voluntat per mantenir relacions sexuals és un delicte gravíssim que deixa terribles conseqüències en les víctimes.

Segons Miquel Lorente, metge forense, la violació és una conducta sexual per satisfer una necessitat no sexual, sinó de poder. El violador no és un desesperat o un malalt. Pot escollir fer-ho o no. S’ha de denunciar. Xerrar de violació o d’intent de violació és xerrar de les conseqüències del patriarcat, és practicar el control sexual mitjançant l’ús de la força física o el terror psicològic.

“Com a col·lectius feministes no podem fer altra cosa que fer pública aquesta problemàtica i donar el nostre suport a les víctimes. Si ens toquen a una, ens toquen a totes.”

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.