Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

Carta oberta a Sebastià Sansó

Publicat per dia 15 novembre 2013 – 10:34Cap comentari | 255 views

Carta oberta a Sebastià Sansó

Share to Google Plus

L’associació Prosocial ens ha fet arribar la següent carta dirigida al senyor Sebastià Sansó, regidor de Palma, per unes declaracions al ple de l’Ajuntament en les quals criticà l’acció reivindicativa que aquell mateix dia Prosocial realitzava a la plaça de les Tortugues per denunciar l’actual malnutrició infantil. Segons Prosocial, un 36% dels nins de Mallorca (45.000) viuen sota el llindar de la pobresa. Davant d’aquesta greu situació, els treballadors del tercer sector proposen un sistema de beques de menjador escolar.

Carta oberta al Sr. Sebastià Sansó

Ens adrecem a vostè arrel de les declaracions que va realitzar al ple de l’Ajuntament de Palma el passat 31 d’octubre en les quals va fer referència a l’acció de denúncia de la malnutrició infantil que s’estava duent a terme aquell mateix dematí al Passeig des Born per part de Prosocial.

En primer lloc, volem manifestar la nostra sorpresa per les seves declaracions, ja que fins ara la col·laboració que la nostra entitat havia mantingut amb vostè havia suposat resoldre de manera satisfactòria la gestió de les pistes del parc de Sa Riera.

Respecte de les seves declaracions al ple, senyor Sansó, la nostra estupefacció ve motivada per dues causes. Per una banda, perquè desqualifica unes dades que provenen d’organitzacions tan solvents com Save the Children, UNICEF o Càritas i, per altra, perquè algunes de les dades facilitades durant l’acció s’han obtingut d’administracions del seu propi partit (Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca (IMAS).

En referència a la seva al·lusió a les declaracions de la Sra. Garrido, responsable de l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor, que negà l’existència de menors desnutrits a la nostra illa, volem puntualitzar que Prosocial no parla de desnutrició infantil, sinó que ho fa de malnutrició, és a dir, no es tracta tant de que hi hagi menors que no puguin menjar, sinó que no s’alimenten correctament per les dificultats econòmiques del nucli familiar. Per altra banda, aprofitem aquesta carta oberta per manifestar la nostra disconformitat amb les declaracions de la senyora Garrido on al·ludeix a qüestions culturals i d’hàbits deficients dels pares per justificar els casos de malnutrició existents.

Finalment, afegir que no només ens sentim avalats per les esgarrifoses xifres que posen de manifest els informes de les organitzacions abans esmentades, sinó que, com a professionals de l’àmbit social, massa sovint som testimonis de casos de malnutrició amb noms i llinatges.

Creiem, Sr. Sansó, amb tots els respectes, que negar la problemàtica no fa que aquesta desapareixi i per aquest motiu l’associació Prosocial queda a la seva disposició per estudiar les mesures que siguin necessàries per afrontar una problemàtica tan delicada.

Pau Alomar
President de Prosocial

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.