Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Bunyola, Defensa del català, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Bunyola es desperta enllaçada pel català

Publicat per dia 29 juliol 2012 – 12:1714 Comentaris | 919 views
Share to Google Plus

Aquest matí, des de Bunyola es podia veure una gran senyera catalana penjada al Puig de Son Poc. La grandària i la ubicació de la insígnia, permet que  s’observi des d’una gran part de la carretera de Sóller.

Amb aquesta acció, el poble bunyolí reivindica clarament la defensa del català tot després de l’aprovació de la vergonyant modificació de la Llei de la Funció Pública, l’agressió més gran contra els drets lingüístics dels ciutadans que s’ha produït a Balears des del final de la dictadura franquista.

14 Comentaris »

 • Mireia escrigué:

  Notícies com aquesta ens fan sentir una mica millor… encara hi ha esperança!
  Sigui qui sigui qui l’hagi penjat, MOLTES GRÀCIES! 

 • MA escrigué:

  Per què ha d’esser justament la bandera CATALANA???? No ho etenc…

 • escrigué:

  MA…, Encara no saps que ets una persona catalana de Mallorca?! Ja ets prou granadeta no? Ups!,  tal vegada a tv1. tv2, Tele5, antena3, IB3, la Sexta, quatro, Tots els cinemes, la major part de la premsa escrita i la majoria d’emisores de ràdio NO VOLEN QUE HO SÀPIGUES. Desperta i surt de la caverna! La veritat és davant els teus ulls. No et deixis enganar per aquesta gent que diu que els mallorquins no som catalans. Argument massa fàcil i demagògic, no?! -”A Mayorquia mayorquí, es catalans a cataluña, osea no?…” Ara això sí, no els discutesquis la unitat de la SEVA gran llengua castellana.
  ENHORABONA A TOTS ELS QUI DESPERTEN I S’ATREVEIXEN A SORTIR DE LA CAVERNA, A SORTIR DE MATRIX I VOLEN LLUITAR PER DEFENSAR LA VERITAT, ELS SEUS DRETS I ELS DEL SEU POBLE. POBLE CATALÀ (VALENCIÀ-MALLORQUÍ-MENORQUÍ-POLLENCÍ-SOLLERIC-…) Espanya és un bon invent pels castellans NOMËS.
  Val més plorar de dret que riure agenollat!
   

 • MA escrigué:

  Jo no he de despertar de cap somni ni sortir de cap caverna..uhh que sona de melodramàtic quan ho escriviu així…! me feis riure. Estic cansat de veure banderes catalanes a les manifestacions, ells no han de reivindicar res aquí; som noltros que tenim un govern de merda mos l’hem d’empassolar amb patates, NOLTROS. Si els primers que no ens entenen quan xerram mallorquí són els catalans… però bé. Ja he rigut prou per avui. Sa pròxima gesta que facin a mem si empleen sa NOSTRA bandera d’una p* vegada.

 • escrigué:

  Uep MA!,  perdona però d’això teu se’n diu autoodi. No acceptes ser qui ets. Te sap greu autoanomenar-te català de Mallorca. Ho sento. Tal vegada amb moltes lectures ho arreglaries. Qüestió de temps i voluntat. Ànim!

 • MA escrigué:

  “Català de Mallorca”??? ara sí que m’has fet riure!! Això ho contaré a nes sopar i riurem tots. Fes-me un favor i fes una enquesta a mem quants de malloquins s’autoanomenen “catalans de Mallorca”, però fes-la a Mallorca, a on es diu “me sap greu” enlloc de “ho sento”. Au, bon dia.

 • Frantz Fanon escrigué:

  “Estamos tratando de entender por qué al negro de las Antillas le gusta tanto hablar francés”.
  Què Mallorca no són les Antilles? Dacord. Però el capitalisme/imperalisme és un sistema intensiu i extensiu.
   
  Per favor, Contrainfo és un espai preciós per tenir debats rics. Clar que pot haver militants-activistes que estiguin en contra de la consciència nacional (que no nacionalisme). Però no reproduïm opinions de debats a l’estil “59 segundos”. Vivint, reflexionant, debatent…
  Contestat?

 • escrigué:

  Per cert MA, ara que estic mirant els diaris no puc deixar passar l’avinentesa per pasar-te aquest article o sigui que sutsuaquí el tens:
  http://dbalears.cat/actualitat/balears/govern-bauza-insisteix-amb-els-seus-atacs-catala.html
  Supòs que aixo és el que a tu te va no?!. Ara ja no podràs dir que no saps de que va la cosa. Sí, …d’això, …de no voler veure qui som, i amb les teves rialles donar força als que ens volen eliminar del mapa. Sobretot amb gent com tu que no pot acceptar ser qui és, de moment. Si t’ha de servir de consol, a mi també me va costar un parell d’anyets descobrir saber qui era REALMENT. Saps que hi està de moda l’anticatalanisme (“catalufos, pancatalanistas, radicales, terroristas, independentistas,…)
  Però bé, “…tanmateix..!”
  Val més un forester integrat que un mallorquí renegat.
  Que riguis molt al sopar…tal vegada te’n duràs una sorpresa amb les enquestes. I recorda;
  Val més plorar de dret que riure d’assegut!
  Salut i feina!
   

 • Pere escrigué:

  Seguint la línia del sr. Frantz i afrontant el debat, està tant de moda l’anticatalanisme com el catalanisme. Jo em comunic en català, som nascut a Mallorca i em resulta d’allò més absurda l’expressió “català de Mallorca”, tant com “Espanyol de Mallorca”. Al final el nacionalisme, sentiment nacional, estelades, senyeres, etc. no son més que símbols d’una ideologia estatalista i estatolàtrica. Una ideologia que cerca més la diferència i la confrontació, per motius geogràfics, que l’enteniment i la llibertat individual i de les comunitats.
  No tothom no catalanista té autoodi. No tothom que no cobrega amb el que diu en MÈ no sap qui és. Tot el contrari, n’hi ha que sabem qui som, on som i com interactuam en el món que ens han imposat de viure.

 • escrigué:

  D’acord amb sr. Frantz i Pere.
  Acabaré ja que no vull ser pesat. Només dir que supòs que ningú penjaria senyeres per defensar res, si no s’hagués sentit atacat abans. Ningú de Mallorca diria que és català de Mallorca si no es sentís confòs, menystingut o insultat a cada punt, amb arguments demagògics i mentides per part de grups fascistes d’ultradreta espanyolista.
  Simplement això. Cap atac sense resposta. El silenci és bo, però pot arribar un punt que sigui avorrit… o perillós pel que està essent trepitjat a dins ca seva i no protesta. Seria es “colmo” o no?! Idò això i res més que això. Salut

 • Frantz Fanon escrigué:

  “El nacionalismo de los paises oprimidos es la negación del nacionalismo de los paises opresores”.
  Però estaràs dacord amb jo, Pere, que aquests arguments que m’acabes de donar són fruit de reflexions individuals i col·lectives sobre el que és o deixa de ser el nacionalisme, des d’una òptica crítica ben construida. Dacord.
  I que una cosa ben diferent és llençar arguments de l’estil “tots els nacionalismes són iguals”. Ja que aquesta equiparació ens podria conduir a afirmar que el feminisme és el mateix que el masclisme (per posar un exemple entenador), ja que els 2 exalten els rols de gènere cadascun a la seva manera. Però jo no pens així. És cert que també hi ha burgeses i ultraconservadores que es declaren feministes, però a jo mai m’ha suposat cap inconvenient declarar-me feminista i “revaloritzar” aquesta digna lluita, que cerca saber que són, on són i com interactuen les dones al món, com el somni d’un poble que pot esdevenir la mateixa possibilitat.
  Que la lluita independentista no ha de ser un tot. Podem estar dacord. Però davant l’estratègia del capitalisme global que cerca aliances amb l’oligarquia local, que només coneix la concepció de l’Estat-Nació per homogeneitzar els seus oprimits, jo no seré capaç de renunciar a la meva condició de perseguit per ser d’una cultura en contraposició a l’imperial.
   

 • Pere escrigué:

  Agraeixo els comentaris, de veritat. No tots els nacionalismes son iguals, tampoc els feminismes, marxismes, ecologismes, etc. seria absurd pensar-ho. I no negaré que en part puguin tenir un sentit (defensiu, bàsicament, contra atacs dels seus “ismes” antagònics).
  Per altre banda, en molts punts es pot arribar a donar el cas que aquestes ideologies no fan més que el joc a l’Estat i al Capital. Ho dic des del punt de vista de que la cultura i l’economia son globalitzants i fruit de la voluntat de l’Estat per, com bé heu dit, homogeneitzar als oprimits. Que la resposta a això sigui més Estat, més fronteres o un capitalisme “bon al·lot” o capitalisme d’estat, desenvolupament sostenible, igualtat dels homes i dones dins un món desigual… hem costa d’entendre. I que la resposta al nacionalisme, imperalisme i homogeneització cultural, sigui un nacionalisme diferent…
  Per això a la primera frase que ha escrit en o na Franz jo li afegiria, “pero, al final, quan s’imposi un o altre nacionalisme, seguirem essent nacionalistes, irracionalment nacionalistes”, en un món desigual dirigit per uns pocs amb “els Molts” explotats, oprimits i igualment repressaliats.
  Esper haver-me explicat. Gràcies pel debat i a Contrainfo per possibilitar-lo.

 • Frantz Fanon escrigué:

  Pensava que estavem debatem idees, no contraposant projectes polítics…
   
  Igualment. Gràcies pel debat i a Contrainfo per possibilitar-lo.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.