Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig, Pollença

Bauzá també és “ben rebut” a Pollença

Publicat per dia 23 maig 2012 – 18:28Cap comentari | 461 views
Share to Google Plus

Ja des de les 17:00 de la tarda (tot i que l’arribada no era prevista fins les 19:30), joves pollencins s’instal·laren darrera les tanques que havien col·locat les autoritats locals i ja des de les 19:00h les més de tres-centes persones indignades amb les polítiques de l’actual Govern s’aglomeraren davant el local dels populars, custodiat per més d’una vintena de guàrdies civils. A l’arribada de Bauzá, ben puntual a les 19:30, pollencins de totes les edats i origen cridaren, pitaren i mostraren les seves pancartes, que la que emulava l’heroi local, Joan Mas, tot citant: “Mare de Déu dels Àngels, assitiu-mos! Pollencins, alçau-vos, que els PPirates són aquí!”

La reunió de Bauzá amb la delegació popular durà una mica més d’una hora i en sortir, cap a les 20:45h, es tornà a trobar amb els més de 500 pollencins. La protesta es va portar a terme de manera completament pacífica, amb tans sols algunes exaltacions aïllades quan, a l’arribada, el xofer de Bauzá va rebre alguns globus d’aigua i dos ous s’estavellaren al carrer. La disputa més greu es va donar a la sortida, quan, per culpa d’un error de càlcul en el trajecte del cotxe de Bauzá degut a una direcció prohibida, un grup de joves ocupà una part del carrer per on havia de passar que no havia estat protegida amb tanca i els guàrdies civils hagueren de fer una barrera humana. En aquest moment, i a causa de l’acció violenta d’un únic exaltat que va ser reduït, diversos joves totalment pacífics reberen alguns cops i empentes de part de la benemèrita i, el més greu, un dels cotxes oficials va fer un cop de volant per intentar espantar un dels joves, fet que l’hagués pogut posar en perill.

És de destacar l’actuació dels joves del recent creat nucli del SEPC de l’IES Guillem Cifre de Colonya que, un cop va haver marxat Bauzá, i conscients que les seves polítiques no els afecten tan sols a àmbit estatal i autonòmic, sinó també local, es mantingueren davant la seu del PP local, ara només custodiada per la policia local, durant més de tres quarts d’hora i, encara, “acompanyaren amablement” el batlle, Tomeu Cifre, fins al seu cotxe particular.

Vídeo de les concentracions a Pollença i també a Santa Margalida (el mateix dia):

Cap comentari »

2 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.