Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

Aquest 28N els centres obrin per educació

Publicat per dia 27 novembre 2013 – 23:29Cap comentari | 228 views

Aquest 28N els centres obrin per educació

Share to Google Plus
 Aquest dimecres els centres obriran les seves portes més enllà de la jornada diürna i durant l’horabaixa es duran a terme diferents activitats reivindicatives per posar de manifest el desacord de la comunitat educativa en relació amb l’actual situació.
Ahir al vespre 83 centres de tota l’illa havien confirmat sumar-se a l’acció proposada per la Plataforma Crida, però la xifra ha augmentat en questes hores i ara es parla de 102 centres.
Coincidint amb l’aniversari de les primeres tancades del 28N de l’any passat, la comunitat educativa ha volgut tornar a celebrar una jornada per parlar i reflexionar sobre la situació de l’ensenyament. També es duran a terme tot un ample ventall d’activitats infantils a fi d’integrar l’alumnat en aquesta jornada de reivindicació. A banda d’aquestes, bona part dels centres també aprofitaran la jornada per fer una assemblea.

Entre les diferents problemàtiques, estaran presents -com no pot ser d’altra manera- el TIL, la LOMQE, les retallades i l’immobilisme del Govern de Bauzá pel que fa les mobilitzacions dels darrers mesos i la vaga. A diferents centres, es realitzaran xerrades monogràfiques sobre aquests temes a fi de difondre aquestes legislacions educatives entre famílies, alumnat i professorat.
D’altra banda, a les altres illes també es duran a terme tancades, com a l’IES Marc Ferrer, de Formentera o el  CEIP Cas Serres i l’IES Algarb de Sant Jordi, a Eivissa.
Des de CRIDA han demanat que els centres que facin assemblea n’informin a través del correu assemblea28n@gmail.com per tal de poder elaborar el mapa.
Finalment, cal esmentar que alguns centres no han pogut sumar-se a la iniciciativa a causa de manca de suport dels equips directius. En concret, el director de l’IES Joan Maria Thomàs, que s’ha negat a signar l’autorització d’utilització d’espais al centre, tal com han denunciat docents, estudiants i pares i mares d’aquest centre de Ciutat.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.