Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mobilitat i territori

Accions en defensa de la peatonalització de Blanquerna

Publicat per dia 29 juny 2011 – 12:03Cap comentari | 288 views

Accions en defensa de la peatonalització de Blanquerna

Share to Google Plus

Hola a tothom. Us passam les següents convocatòries:

El “nostre” nou batle Mateu Isern ha dit que tornaran a circular els cotxes per Blanquerna la pròxima setmana. Resulta curiós que una ciutat com Palma no treballi per optar per models de planificació urbana favorables amb la sostenibilitat i millora de qualitat de vida d veïnats. Qualsevol que hagi gaudit de Blanquerna mentre ha estat un espai lliure de cotxes on els protagonistes són els ciutadans, haurà comprovat com s’ha contribuit a la millora de la cohesió social per un  l’entorn públic de qualitat. No podem obviar que la resta de ciutats europees fa anys que opten per un model de mobilitat urbana cada cop més sostenible; pensant cada cop més en les persones i menys en els cotxes ( i per suposat, sense deixar de tenir en compte la gent amb mobilitat reduida). És també sorprenent que la ciutat de Palma en els darrers anys s’hagi adherit al programa d’activitats “la setmana europea de la mobilitat”  i hagi promogut un tipus de gestió més sostenible justament contrària a la despeatonalització de Blanquerna.

Per tots aquests motius,  s’han organitzats diferents accions per evitar que els polítics, uns pocs comerciants “amiguets de”  i l’AFEDECO puguin passar per damunt de la voluntat de la majoria de ciutadans, com ha quedat reflectit a la recollida de signatures (al voltant de 4000 veïnats), i que el nou Ajuntament segueix obviant.

Des de l’assemblea de la barriada de S’Escorxador-Santa Pagesa s’han decidit les següents accions en les quals es sol·licita la màxima participació ciutadana:

- Dimarts 28 de Juny a les 20.00h el grup d’infraestructures es reunirà a Plaça París per posar en comú la feina realitzada (pancartes, cartells, flyers) i decidir accions de carrer/performances per dur a terme durant la setmana.

- Dimecres 29 de Juny de 19:00 a 20:00 de l’horabaixa es farà una passejada reivindicativa pel carrer de Blanquerna, es poden dur cartells, camisetes, etc. demanant a l’Ajuntament que ens escolti.

- Dijous 30 dematí (a concretar) es visitarà el ple de l’Ajuntament amb cartells reivindicatius (i sense fer renou).

- Divendres 1 de Juliol, i com cada divendres, es farà una altra passejada reivindicativa de 19:00 a 20:00 pel carrer de Blanquerna.

Pensau que el dijous 30 es decidirà al ple de l’Ajuntament el dia quan Blanquerna tornarà a ser dels cotxes. Cal estar a l’aguait i anar de pressa amb les mobilitzacions. No podem deixar que els de sempre decideixin per tothom! Hem de dir ben alt que: BLANQUERNA, ÉS I SEGUIRÀ SENT PEATONAL!!!! Per aquest motiu, per favor, participa i difon aquest missatge per mail, facebook, twiter, boca a boca, etc.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.