Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Desobediència, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

Acció directa de desobediència contra la Llei de símbols

Publicat per dia 22 gener 2014 – 12:35Cap comentari | 205 views

Acció directa de desobediència contra la Llei de símbols

Share to Google Plus

No fa ni una setmana que ha entrat en vigor la llei de Símbols i el rebuig popular resulta més que evident. La retirada d’aquesta llei ja era una de les demandes del col·lectiu docent, però les diferents accions com les que van tenir lloc durant la combativa revetlla de Sant Sebastià a Palma, una penjada massiva de llaços a la UIB, o l’escridassada a Mateu Isern el dia de la Festa de l’Estendard, entre d’altres, confirmen aquest refús.

El SEPC ha realitzat, de nou, una acció de desobediència avui, 22 de gener, quan la llei ja és vigent des de dilluns. L’acció, que ha tengut lloc a la UIB, ha consistit a penjar pancartes amb diferents símbols que ara estan prohibits com a mostra de disconformitat amb la mesura legal.

Compartim l’escrit que ha realitzat el sindicat estudiantil:

Acció de desobediència a la Llei de símbols a la UIB

Aprofitant que aquest dilluns ha entrat en vigor la Llei de símbols, dimarts dematí el SEPC hem realitzat una acció de desobediència contra aquesta llei. La iniciativa ha consistit a col·locant diferent pancartes a edificis del campus de la universitat. En aquestes pancartes, hi apareixen nombrosos dels símbols que tanta por li fan al PP i, en una hi apareixen les banderes d’algunes de les nacions oprimides del món, que, recordem, també estan prohibides per la Llei de símbols.

Amb aquesta acció, pretenem demostrar la contradicció que suposa aquesta llei absurda i totalment repressiva, feta amb l’únic objectiu de fer callar qualsevol veu dissident que contradigui la nefasta política del Partit Popular.

Consideram que qualsevol intent de reprimir l’ús de símbols no fa més que amagar els conflictes que el Govern té oberts amb la ciutadania i, en cap cas, els resol. Així mateix, defensam la lliure expressió de les treballadores i el dret a mostrar les seves reivindicacions als seus llocs de feina. Demanam, per tant, la derogació immediata d’aquesta llei i del decret recentment aprovat que l’endureix encara més.

Així mateix, des del SEPC creim que davant lleis injustes, les estudiants només ens queda una via: La desobediència. Per això feim una crida a tota la comunitat universitària i a tota la societat a ignorar aquesta llei penjant símbols a les façanes de tots els edificis de tal manera que aquesta llei mai es faci, a la pràctica, efectiva. Anunciam, en conseqüència, que el SEPC continuarem desobeint la llei de símbols penjant llaços i pancartes al campus.

Perquè la lluita és l’únic camí!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.