Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig, Sóller

1819 instàncies exigeixen la subvenció del túnel de Sóller

Publicat per dia 12 abril 2012 – 22:48Cap comentari | 224 views
Share to Google Plus

El Col·lectiu Albaïna ens ha fet arribar aquesta notícia:

Avui, dimecres 12 d’abril, el Col·lectiu Albaïna ha entregat a la Direcció General de Transports un total de 1819 instàncies exigint la subvenció del peatge del Túnel de Sóller. I és que d’ençà del setembre del 2010 no s’ha abonat cap mensualitat als més de 6500 residents de la vall amb dret a la subvenció; una ajuda del Govern Balear que fa efectiva la gratuïtat del peatge del Túnel de Sóller als ciutadans de Sóller, Fornalutx i Escorca.

Recordam que el passat mes de novembre, davant l’anunci del Govern Balear eliminant la subvenció, més de 400 sollerics s’abocaren al carrer per a protestar contra aquesta mesura. I, gràcies a la pressió ciutadana, el Govern Balear es va veure forçat a recular, modificant els pressuposts per al 2012 i afegint una partida pressupostària d’1,5 milions d’€ per a fer front al pagament de la subvenció. Ara bé, tot i les promeses clarament electoralistes del president José Ramón Bauzá,  i estant habilitada una partida pressupostària de 750.000€ corresponent als pressuposts de l’any 2011, mig any després d’aquestes declaracions els residents de la vall segueixen sense cobrar.

Els sollerics i fornalutxencs ho tenen ben clar: la subvenció és necessària per a la gent que necessita sortir de la vall sovint i, els impagaments acumulats al llarg del darrer any i mig, suposen un greuge comparatiu respecte a la resta de ciutadans de l’illa, havent de ser els únics que paguen per “sortir de casa seva”.

Amb aquesta acció, el Col·lectiu Albaïna, amb el suport de milers de ciutadans de Sóller i Fornalutx, fa una demanda ferma a Biel Company, conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, responsable de la subvenció del peatge del Túnel de Sóller, per a que normalitzi la situació pagant el deute acumulat, que a hores d’ara és de prop de 2 milions d’euros, i que garanteixi el pagament per mesos vençuts de la subvenció.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.