Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Documents, Drets bàsics, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Xarxa alternativa d’itineraris en bicicleta a Ciutat

Publicat per dia 24 juny 2012 – 22:20Cap comentari | 200 views

Xarxa alternativa d’itineraris en bicicleta a Ciutat

Share to Google Plus

Davant del desmantellament per part de l’Ajuntament, a principi d’aquesta legislatura, de part del carril bici de Ciutat, i del gran fracàs dels «ciclocarrers», el col·lectiu PalmaEnBici ha elaborat un document en el qual proposa una Xarxa Bàsica d’Itineraris Ciclistes Recomanats. Així, novament, des de baix es pretén donar resposta a una problemàtica de mobilitat bàsica i quotidiana i també als greus atacs que pateix la bicicleta des del darrer canvi de govern.

Aquesta proposta d’itineraris està pensada en aquelles persones inexpertes o poc coneixedores de la zona o, simplement, que prefereixen evitar els carrers amb grans massificacions de cotxes i vehicles motoritzats (com les Avingudes, el carrer d’Aragó, etc.).

L’eliminació del carril bici d’Avingudes i la nova ordenança ciclista han provocat una gran confusió entre els conductors de bicicletes i, per això, PalmaEnBici ha volgut donar una alternativa real i segura per evitar que l’ús d’aquest mitjà de transport disminueixi.

El document divideix la Ciutat en 5 grans zones: Casc Antic, Sector Oriental (Zona del Carrer de Manacor-Manuel Azaña), Sector Septentrional (Jacint Verdaguer-Blanquena), Sector Occidental (Parc de Sa Riera- Es Torrentó) i Bellver/El Terreno. Així aquests itineraris es basen en el model de “línies de desig” definit al pla de mobilitat de l’enginyer de camins Hugo Badia, però adaptat a la nova legislació i en trànsit que hi ha en l’actualitat.

Podeu baixar-vos el document aquí.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.