Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Defensa del català, Documents, Mitjans alternatius

Es presenta un nou diari d’ànima cooperativa

Publicat per dia 24 maig 2017 – 11:58Cap comentari | 480 views
Share to Google Plus

Captura

Dilluns es va presentar oficialment un nou diari radicat al territori dels Països Catalans amb perspectiva generalista i ànima cooperativa, Jornada.

Com és evident, una iniciativa d’aquestes dimensions necessita temps per gestar-se i molta preparació. Si bé ara s’han presentat a la societat, ja fa temps que estan en procés per tal de fer una proposta ambiciosa i, alhora, segura. La idea que els mou és la de recollir tota l’experiència que s’ha anat acumulant de periodisme crític i rigorós arreu del territori per aconseguir treure a finals d’any un diari en català que es pugui trobar a la majoria dels quioscs.

Economia

Un dels principals esculls amb què es troben és el de la viabilitat econòmica. Els mitjans de masses se sostenen, en gran part, gràcies a la publicitat de grans empreses que en un projecte com aquest no hi tenen cabuda. És per això que han hagut de cercar altres vies de finançament. La primera i més important, la que forma la base del projecte, és la de les sòcies. Abans de fer l’anunci públic ja havien arreplegat 150 sòcies i recaptat un capital de 100 000 €, fet que assegurava l’arrencada del projecte. La idea és arribar a 200 000 € abans del setembre per tal de començar la publicació en paper de cara al final d’any.

L’altra figura important dins el projecte són les subscriptores. Com la majoria d’aquest tipus de publicacions, la viabilitat a llarg termini depèn de la gent que se subscrigui i ho compri, campanya que començaran amb força més endavant.

Finalment, també estan oberts a cert tipus de publicitat i a certes ajudes, tot i que encara s’ha de perfilar a mida que vagi agafant cos el projecte.

Estil

L’àmbit de la publicació seran els Països Catalans i, com a tal, la llengua amb la que s’escriurà serà el català. A més, sensibles a aquestes qüestions, cada periodista escriurà amb el català estàndard del seu territori.

A més, serà un diari que informarà dels principals temes d’actualitat política, social, econòmica i cultural, amb l’objectiu de fer un periodisme rigorós, contrastat i de qualitat amb perspectiva crítica i transformadora, com afirmen des del web del diari.

Per deixar a veure el tarannà de la publicació han demanat articles d’opinió a diverses persones destacades de l’àmbit de la comunicació, que han escrit sobre el periodisme que troben necessari. Entre les personalitats trobam gent com Martxelo Otamendi, director del diari Euskaldunon Egunkaria abans que el tancassin des de l’Audiència Nacional o Isabel-Clara Simó, una de les autores més importants en llengua catalana, premiada en multitud d’ocasions.

Presentació

A part de digitalment, també inicien una campanya de presentacions de la revista que recull aquestes opinions arreu del territori. A Palma la presenten aquest divendres, dia 26, a Can Alcover, a les 20.30 h amb la presència de diferents persones impulsores del projecte.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.