Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Ecologia, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mitjans alternatius, Mobilitat i territori, Publicació oberta, Treball i economia

[Vídeo-crònica] Premis Turisme S.O.S.Terrible

Publicat per dia 5 octubre 2016 – 8:07Cap comentari | 281 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat dilluns 26 de setembre a Es Baluard es celebraren els Contra-premis Nit del Turisme S.O.S.Terrible. Aquesta acció va ser una resposta a la hipòcrita ceremònia organitzada pel Govern i l’Agència Balear del Turisme en un any de rècords negatius en quan l’impacte del turisme a les nostres illes. A més, amb l’acció es donava continuïtat a les Jornades per respondre a la turistització de Palma: ’’Ciutat és de qui l’habita, no de qui la visita’’.

Més informació:
https://totinclos.noblogs.org/

TEXT DELS PREMIS:

PREMI AL TURISME INSOSTENIBLE – BIEL BARCELÓ
Per primera vegada en la història turística tenim un conseller que es defineix com a nacionalista, socialista i ecologista. El problema però és que també es considera progressista i deu seu per això que la seva visió de turisme sostenible és el de no voler decréixer turísticament i seguir amb la línia de batre contínuament rècords d’arribada de turistes. O sigui, rècords d’insostenibilitat ecològica i social.A més, amb aquest premi també volem reconèixer la poca vergonya del conseller Barceló alhora d’aprovar la concessió d’uns premis turístics, idò ja fa estona que la gran majoria d’empreses ja tenen uns bons premis cada any quan veuen com puja la seva balança de beneficis. Per més Inri sabem que un d’aquests premis txaxi-piruli que ha concedit és per l’empresa Robinson, responsable de la construcció d’un hotel il·legal a damunt les penyes, ben devora la mar a Portocolom.

PREMI A LA INNOVACIÓ DEL NEGOCI TURÍSTIC
Pere Muñoz és un personatge que ha estat fundador de Joves per la Llengua, regidor de Palma pel PSM i un històric dirigent de l’esquerra nacionalista mallorquina. Alhora però, com a bon progressista també és empresari. I com a bon empresari s’ha sabut relacionar molt bé i actualment gestiona una empresa juntament amb l’ex-regidor del PP de Palma Rafel Duran, la qual té la concessió del pàrquing de Lluc. A més, el seu amic coral, l’actual conseller de turisme, Gabriel Barceló, el va nombrar director de l’Agència del Turisme Balear i amb el bon sou que cobra no ha tengut altra brillant idea que organitzar uns premis turístics.

PREMI AL MAJOR DESASTRE MEDIAMBIENTAL
Al Fons d’Inversió sobirà de Qatar i a l’hotelera americana Park Hyatt per destrossar amb els seus milions els baixos del puig Negre de Canyamel i convertir-lo en un hotel de luxe per a rics i en un insult a la dignitat dels mallorquins. Consideren l’horrorosa construcció com a «Villa Mallorquina». Al batlle de Capdepera Rafel Fernández per defensar i alabar aquesta destrossa. I, a l’anterior Govern Balear, per donar-li la qualificació d’inversió d’interès autonòmic.

PREMI AL MAJOR REPARTIMENT DE LA RIQUESA TURÍSTICA
A Miquel Ensenyat, dirigent de Més i president del Consell de Mallorca, per defensar el lloguer vacacional com una activitat econòmica que reparteix la riquesa que deixen els turistes de cotxe de lloguer i massificació de cales verges, entre els propietaris de xalets i pisos. Els especuladors de tota la vida i els aprofitats d’ara.

PREMI A IMMA DE BENITO
Per ser una fidel defensora del poderós loby hoteler balear, un sector que ha destrossat les illes, que ens ha explotat i que mai han tengut consideració per aquesta terra, només si en poden guanyar doblers.

PREMI A LES ANÒNIMES MANS QUE PINTAREN CONTRA EL TURISME
Oh, admirades mans que pintareu les parets de Ciutat per expressar quatre veritats ben dites. Vos que emprenyareu tant als que tant ens emprenyen. Alabades siau.

PREMI A TOTA UNA CARRERA – HONORIS CAUSA per al PPSOE

PREMI ACTOR REVELACIÓ
PODEM i Aurora Jhardi per mantenir les terrasses del born.

PREMI A LES KELLY’S
Per ser unes valentes dones. Per aguantar tanta explotació laboral, tanta imposició masclista i tanta poca consideració pels turistes que tant caguen i pixen aquí. Gràcies per organitzar-vos, lluitar i batallar.

PREMI AL TOT INCLÒS
Perquè volem ens volem parèixer en els altres certàmens (cinema, literatura, esport, etc.). Per això, per no ser menys, ens donarem un premi a nosaltres mateixos. Perquè sí, perquè els concursos són així i nosaltres som així d’orgullosos, prepotents i pedants. Perquè qualque dia volem pertànyer a l’intel·lectualitat, a l’elit.

24450.png

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.