Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

Una jornada per tractar d’enllumenar la opacitat que envolta els centres de menors de reforma

Publicat per dia 16 abril 2016 – 17:08Cap comentari | 179 views
Share to Google Plus

20160430_centres_webEls centres de menors representen una realitat de difícil accés per a les persones que no estan directament relacionades amb ells, i sovint tan opaca com els murs que els separen de la societat. L’escassa informació que ofereixen els mateixos centres i la que desprenen les breus notícies de successos, més aviat tràgics, publicades en els mitjans de comunicació, són insuficients per poder fer-se una idea clara de la situació real dels centres de menors de Mallorca. No obstant això,  ens arriba informació de repetides denúncies, tant públiques com a jurídiques, per part de joves, familiars, treballadores i col·lectius, que diversos centres de menors acumulen en altres punts de l’Estat espanyol. Per tant, tot això fa preguntar-nos, es tracta de casos aïllats? O més aviat representen diverses manifestacions d’una mateixa realitat estructural? Què succeeix als centres de menors a Mallorca?

Per tractar de respondre aquestes preguntes, el dissabte 30 d’abril a la plaça del Pes de la Palla (Ciutat) tindrà lloc «Què passa als centres de menors? Jornada de reflexió i debat; obrim les portes de l’opacitat». L’objectiu principal d’aquesta jornada és conèixer, formar-nos, i debatre col·lectivament sobre la situació actual dels centres de menors a Mallorca (funcionament, metodologia, tipologia de personal que fa feina allà, drets i obligacions dels menors interns, situacions problemàtiques, etc)  i conèixer qualque experiència personal directa tant de dintre com de fora Mallorca.

La idea és apropar-nos a la realitat dels centres de menors a partir de les complementàries experiències i coneixements de les persones que hem convidat, tant com a ponents, com a participants dels debats col·lectius. Hem considerat essencial el poder comptar amb la participació de persones que han fet feina directament als centres, que hi han estat internes, persones de l’àmbit jurídic, així com dels moviments socials que treballen en l’àmbit dels adolescents i els centres de menors.

A partir d’aquestes diferents perspectives i pràctiques, pretenem dotar-nos d’elements d’anàlisi i debat col·lectiu per a construir una visió el més completa possible sobre la realitat dels joves dels centre de menors, especialment en la regió de Mallorca. Així, pretenem que cadascú, des de la seva òptica, forma de fer i implicació personal i/o professional en la qüestió a debat, reflexioni sobre com poder millorar la situació actual dels menors i com contribuir a transformar col·lectivament la societat injusta que els necessita per a la seva pròpia salvaguarda.

Podeu trobar el programa de la jornada «Què passa als centres de menors?» aquí.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.