Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Publicació oberta

Sus a la campanya 20 anys 20 dies

Publicat per dia 22 gener 2015 – 11:04Cap comentari | 202 views

Sus a la campanya 20 anys 20 dies

Share to Google Plus

Remetem el comunicat de Xítxeros amb Empenta.

Xítxeros amb Empenta presenta la campanya 20anys20dies per commemorar els 20 anys de la mort de Guillem d’Efak.

Xítxeros amb Empenta ha presentat la campanya de 20anys20dies en homenatge a la figura de Guillem d’Efak. La campanya, que s’ha presentat avui a l’Espai na Camel·la de Manacor, constarà de diversos actes que es celebraran al llarg de 20 dies durant el mes de febrer amb l’objectiu de fer divulgació de la seva vida i obra i reivindicar el personatge i el seu important impacte en la cultura mallorquina.

El primer acte de campanya es farà el dia 9 de febrer a les 20h. a la Torre de Ses Puntes de Manacor i coincidirà amb la inauguració de l’exposició “El Regne enmig del marc”. L’acte central es durà a terme el dia 15 de febrer, coincidint amb els 20 anys de la seva mort. Durant aquest dia es farà la lectura d’un manifest i el concert Siau qui sou!, a càrrec de la banda municipal de Manacor i amb la col·laboració d’artistes com Biel Majoral, Delfí Mulet o Bartomeu Mestre Balutxo.

La campanya pretén arribar a tota la població i comptarà amb activitats infantils com un contacontes, i d’altres com glosadors i poetes, així com diversos concerts. L’acte de clausura se celebrarà el 28 de febrer a les 20h al teatre de Manacor, amb Projecte d’Efak. La organització de 20anys20dies s’ha impulsat i organitzat des de l’associació juvenil Xítxeros amb Empenta i ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Cultural Balear de Manacor i ArtCoolactiu. La campanya, al marge de les institucions, és totalment autogestionada, per tal de fomentar la importància de la reivindicació de la cultura popular.

Els tres punts fonamentals de la campanya es resumeixen en el següent: Que sigui un homenatge a la vida, obra i testimoni de Guillem d’Efak i una reivindicació de la seva figura. Donar a conèixer i divulgar “el bruixot” a la resta de Mallorca i dels Països Catalans. Fer veure, en dies difícils, que l’obra del manacorí és un cant a la vida i a la diversitat. Que Manacor és un empelt de diverses cultures i que Guillem d’Efak no era negre, ni blanc, que era mallorquí. Podeu consultar el programa i tots els actes a la web www.20anys20dies.cat, i seguir totes les actualitzacions als comptes de Facebook i Twitter (Xitxeros/20anys20dies).

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.