Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius, Mobilitat i territori

S’exigeix la reobertura de l’antic camí de Puigpunyent tancat per la promotora Vivelba

Publicat per dia 22 febrer 2017 – 15:291 Comentari | 550 views

S’exigeix la reobertura de l’antic camí de Puigpunyent tancat per la promotora Vivelba

Share to Google Plus

Des del GOB es demana que s’actuï amb celeritat i contundència davant d’un fet inadmissible.

D’ençà de la veu d’alarma que diferents veïns de la zona feren arribar al GOB, aquest ha estat en contacte amb l’Ajuntament de Palma per esbrinar la situació real del tancament fet per l’empresa Vivelba a la zona de sa Vileta.

Amb l’excusa de fer un tancament que només perseguia suposadament separar la zona ANEI de la zona no protegida, la promotora Vivelba ha barrat el pas dels tres ramals del vell camí que unia Puigpunyent amb Palma. El camí apareix al catàleg de Patrimoni de l’Ajuntament de Puigpunyent com a camí públic documentat al segle XIII i catalogat com un Bé Etnològic.

L’Ajuntament ha manifestat que té contactes amb la promotora per a solucionar el conflicte generat, però des del GOB es demana que s’actuï amb celeritat i contundència davant d’un fet inadmissible.

Evitar nous creixements

El GOB es reuní amb Cort al respecte, la reunió serví per revisar altres aspectes vinculats al desenvolupament de diferents àrees de creixement previstes al planejament vigent però que ara mateix ja no tenen cap sentit de desenvolupar-se i podrien ser desclassificats tal i com ja s’ha fet en el cas de Can Tàpera.

La desclassificació d’aquests àmbits ja va ser plantejada per part del GOB en els suggeriments presentats a l’avanç de modificació del Pla General iniciat la passada legislatura. Ara, amb el nou plantejament de Ciutat elaborat pel nou equip d’Urbanisme i model de Ciutat de Cort, eliminar aquests desenvolupaments hauria d’esdevenir prioritari. Entre aquests àmbits hi trobam Son Gual I, Son Puigdorfila, Son Pardo, Son Ametller, Son Güells, Son Quint, aquesta darrera també promoguda per la mateixa promotora que ara ha tancat el camí públic, Vivelba.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.