Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Okupació i espais alliberats, Opinió, Publicació oberta

[Opinió] Okupació com a pràctica dels pobles insurgents

Publicat per dia 13 febrer 2013 – 16:001 Comentari | 384 views

[Opinió] Okupació com a pràctica dels pobles insurgents

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Amb deu mesos d’okupació al centre de Ciutat, podem donar per conclosa la funció de la pàgina web del CSO Sa Foneta: http://safoneta.wordpress.com.

Al respecte de la composició actual del web dir que no és una casualitat, i per tant motiu de satisfacció col·lectiva el fet que podem veure que avancem cap a l’objectiu de fer que l’altre pugui participar de l’aventura comuna, des de la seva autonomia i fins i tot des de l’anonimat, donant accés i contacte a Ràdio 77 (Ràdio Lliure de mallorca), Oficines d’Okupació, Oficines de Vivenda i d’Habitatge i Plataforma d’Afectades per les hipoteques, EcoXarxa de Mallorca i Grup de Treball en Xarxa del CSO i un recull de la Història del CSO.ç

Una reflexió que comparteix el GAFA Okupació com a pràctica dels pobles insurgents, grup d’autoformació autònom que sorgeix de la sinergia entre el CSO, la Universitat Lliure i l’Oficina d’Okupació:

“Després de set mesos d’absència d’un Centre Social Okupat referent a la illa, després de les darreres crides en articles d’opinió (Publicació Oberta), al portal web de contrainfo.cat, a la unitat anticapitalista, d’acció i autoorganització, amb un caràcter autònom, antiautoritari, assembleari i horitzontal, sóc de l’opinió que cal reforçar la Coordinadora Llibertària de Mallorca, on es podria assemblear tota persona que porti a terme pràctiques d’okupació (lluita) en la seva vida quotidiana.

Si més no, en un moment en que les pràctiques polítiques d’emancipació del capitalisme es veuen fragmentades, i és per aquest motiu, que diferents veus autocrítiques, des de dintre dels propis col·lectius, criden a l’articulació entre elles i amb altres, tot apuntant a una destitució planetària del capitalisme, perspectiva revolucionaria que el present ens exigeix construir.

La virtut de les diferents okupacions que s’han donat des del #25S, es haver posat damunt la taula una qüestió fonamental: la pregunta pel poder destituient i la constitució d’un altre món possible.

Tot i així, sense una perspectiva de ruptura, adequades formes de lluita i, sobre tot, la construcció de bases pròpies i d’una força material autònoma, és una qüestió que no val la pena plantejar.

Així doncs, una perspectiva que ens permeti avançar a salts, cal saber-la fer circular i fer-la comuna. Per tal d’aconseguir-ho, podem extendre la idea que les okupacions són moments densos, d’excepció i amb certa ruptura de la normalitat. Quan ni manifestacions pacífiques ni disturbis espectaculars són eines que per si mateixes arreglin res, apostem, en tant a una diversitat estratègica, a l’apertura de situacions on s’aconsegueix la indistinció entre lluita i vida; per exemple, la okupació prolongada de places públiques, centres de salut o facultats, una mani com la del 15-O a Barcelona, que acabà amb la okupació d’un edifici per a famílies desnonades, batre’s amb la policia durant setmanes a les muntanyes d’Asturies o del Val de Susa; infringir a les forces de l’ordre durant dies als camps i boscs de Nortre-Dame-des-Landes, a Nantes; les okupacions zapatistes a les diferents ciutats de Chiapas, durant el 21 de desembre de 2012, i els posteriors comunicats del Subcomandante Marcos a enlacezapatista.

El que aquestes lluites tenen en comú es:

1. La duració com a les vagues de veritat del vell moviment obrer.

2. La intensitat de les trobades, de circulació de pràctiques i enunciats.

3. L’acceleració de la coordinació.

4. El ser territoris en peu. La indistinció entre vida i lluita.”

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.