Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Alcúdia, Difusió i pensament crític, Mobilitat i territori

Neix la plataforma ciutadana “Salvem es Moll” per tal de fer front al projecte especulatiu de l’Autoritat Portuària i Alcudiamar

Publicat per dia 15 juny 2016 – 8:33Cap comentari | 266 views

Neix la plataforma ciutadana “Salvem es Moll” per tal de fer front al projecte especulatiu de l’Autoritat Portuària i Alcudiamar

Share to Google Plus

L’Autoritat Portuària de les Illes Balears (ATPIB) i el col·lectiu empresarial Alcudiamar, en una comunitat d’interessos, han promogut l’ampliació de la dàrsena del Club Nàutic, que se traduirà en una agressió urbanística i mediambiental; de moment, aquesta ampliació s’ha tramitat i aprovat, amb la indiferència i la passivitat de l’Ajuntament d’Alcúdia, que fins ara s’ha limitat a sol·licitar un informe ambiental a IMEDEA.

Què es pretén fer?

L’ATPIB – que opera com una agressiva promotora immobiliària amb competència en la zona privilegiada de la primera línia del Port d’Alcúdia – ha concedit a Alcudiamar una ampliació de la concessió del Club Nàutic, que ja ostentava des de l’any 1988 , i que ara es perllongarà fins al 2030 (42 anys), per l’explotació de les instal·lacions del Port Esportiu d’Alcúdia, en un clima de poca transparència de cara a la ciutadania i de dubtosa legalitat. La inversió prevista per Alcúdiamar és d’uns 21 milions d’euros. Entre d’altres, aquesta inversió es destinarà principalment a l’ampliació de la dàrsena del club nàutic en quasi 12.000 m2. de terrenys guanyats a la mar (més que un camp de futbol).

Quines són les conseqüències?

Aquest projecte és una mostra més de creixement insostenible, agressiu al paisatge i al medi ambient marí.
S’està duent a terme passant per damunt de les competències municipals i del Consell Insular en matèria urbanística, davant l’immobilisme de l’Ajuntament d’Alcúdia, que fins ara no s’ha posicionat, i d’esquena a tots els alcudiencs i alcudienques.

Per això, nosaltres propugnem l’ALTERNATIVA ZERO: “no més ciment a la mar”, la reversió de la concessió, la gestió autonòmica de la zona portuària i, no permetre ni l’ampliació de la dàrsena ni la pròrroga d’una concessió d’origen especulatiu, expressió de clientelisme polític i “capitalismo de amiguetes”.

Més informació

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.