Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Opinió, Publicació oberta

Moviment juvenil: l’efecte aprenentatge/experiència

Publicat per dia 25 març 2015 – 10:33Cap comentari | 264 views
Share to Google Plus

jl-primera-foto

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Malauradament, com apuntava el darrer article d’en Pep Soler, l’únic col·lectiu juvenil transformador que ha aconseguit una mínima continuïtat de 10 anys ha estat i corregiu-me si m’equivoc, Maulets – a hores d’ara, Arran -. Probablement, col·lectius més recents també aconsegueixin aquest bagatge mínim d’aquí relativament poc i això repercuteixi en un progressiu avanç dels moviments juvenils transformadors a l’illa de Mallorca.

Aquest anomenat ”efecte aprenentatge/experiència” però, només tendrà èxit si existeix certa comunicació entre les diferents organitzacions joves que l’estructuren i en aquest sentit, no és coincidència que el col·lectiu que més hagi crescut hagi estat Arran, hereu de l’experiència dels antics Maulets.

Per altra banda, trobades juvenils com les desenvolupades fa poques setmanes per Arran Raiguer, dins la jornada del seu primer aniversari, on diferents projectes joves compartiren les seves experiències i discutiren la situació del moviment a la seva comarca, cobren especial valor.

Ajuntar-nos, socialitzar els uns amb els altres, plantejar nous punts de vista, engrescar-nos amb projectes compartits, etc. Tot això hauria de ser una aposta estratègica ferma per part de tots els col·lectius, per enfortir-nos i fer arribar els nostre missatge arreu.

A més a més, per no ensorrar-nos en cap tipus de ”ghetto”, hauríem de plantejar-nos inclús rescatar antics projectes interromputs en el temps. Parlam sempre, en el nostre cas, d’un moviment fugaç, on els seus membres deixen de participar automàticament als pocs anys i massa sovint es tallen els fils conductors de qualsevol projecte i amb ells s’obliden múltiples aprenentatges acumulats.

Com a contra-mesura a tot això, hauríem d’adquirir la responsabilitat automàtica de compartir les nostres experiències, sigui realitzant trobades juvenils o escrivint materials, com pot ser el recent llibre ”Rebels amb causa: manifest juvenil contra el poder adult”, un recull d’idees i vivències que conviden a la reflexió col·lectiva, escrit per quatre joves que ho estan deixant de ser.

A mode de conclusió, per acabar, voldria extreure un fragment d’aquest mateix llibre:

De res serveixen les adultes que han passat per moviments juvenils revolucionaris i s’obliden d’allò pel que han lluitat, espolsant-se les mans, excusant-se i dient que elles ja han fet la feina que havien de fer.

Anònim

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.