Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mobilitat i territori

Les primeres passes en contra dels enganys del PP

Publicat per dia 1 agost 2012 – 16:15Cap comentari | 236 views
Share to Google Plus

Avui han començat a caminar les persones i entitats que s’han unit a la iniciativa de Jubilats per Mallorca a recórrer els diferents pobles de l’illa com a fi d’informar sobre les mentides del PP.

El punt d’inici ha estat Lluc, on s’ha realitzat una roda de premsa sobre aquesta primera etapa de la marxa a peu. Per avui es té previst dirigir-se a Caimari, Selva, Moscari i, finalment, a Campanet, on passaran la nit per a seguir l’endemà cap a Pollença.

També, han elaborat un comunicat que podeu llegir a continuació:

Jubilats per la Llengua fa el SUS a l’acció “Camins contra mentides” enmig d’un gran seguiment mediàtic

Tal com estava previst, avui a Lluc, Jubilats per Mallorca ha iniciat l’acció anomenada Camins Contra Mentides en el decurs d’una roda de premsa que s’ha celebrat al santuari de Lluc. Els portaveus de l’entitat que avui han intervingut, en Maties Oliver, en Jaume Bonet i l’escriptor Pere Morey, han explicat el motiu de l’acció i els detalls organitzatius.

Maties Oliver, president de Jubilats per Mallorca, amb la seva intervenció ha posat de manifest que Jubilats per Mallorca ha iniciat el curs escolar abans d’hora, gairebé sense haver fet vacances, perquè tot just fa 15 dies l’entitat va celebrar un acte a la seu de Can Alcover, com a final de les accions desenvolupades durant l’hivern del 2011 i els primers mesos d’enguany. Maties Oliver ha dit que som en temps d’urgències socials i que en haver acabat aquesta acció de denúncia de mentides per justificar polítiques contra els drets socials i civils, l’entitat que presideix emprendrà noves iniciatives per demostrar que hi ha alternatives al neoliberalisme econòmic.

Pere Morey, per la seva part, ha intervingut llegint una narració curta que ha escrit expressament. Morey ha fet esment a la saviesa que descriuen les rondalles mallorquines quan fan esment a la realitat social, moltes de vegades interpretades, les rondalles, per jaios i jaies, símbols de saviesa popular. Morey ha dit que les nostres illes han patit i pateixen un greu espoli econòmic i que ara s’hi ha d’afegir l’espoli cultural i lingüístic, perpetrat pel Partit Popular que governa les institucions illenques. Morey també ha afegit que volen desmantellar la sanitat pública perquè, simplement, les classes populars fan nosa. El text que ha llegit també ha esmentat el fet que els poderosos tenen la raó de la força, moltes vegades protagonitzada per la policia i la injustícia que imparteixen els tribunals i que, en canvi, les entitats que defensen la dignitat dels serveis públics, la llengua i la cultura d’un poble tenen la força de la raó.

Finalment ha intervingut Jaume Bonet, que ha dit que l’acció “Camins Contra Mentides” té per finalitat principal desemmascarar les mentides a partir de les quals el Partit Popular té la pretensió de justificar allò que és injustificable, és a dir, la destrucció dels serveis públics, l’empobriment de capes socials cada vegada més extenses i l’extermini de la cultura d’un poble. Bonet ha dit que la crisi econòmica ha estat planificada amb l’objectiu de fer desaparèixer l’estat del benestar perquè grans empreses multinacionals i el poder financer puguin redimensionar el seu volum de beneficis. Aquest canvi de model social programat implica l’aprimament de la classe mitjana, l’acumulació de capital i un volum de negoci cada vegada més poc repartit.

A la roda de premsa hi han assistit Joan Carrero de la Fundació S’Olivar; Biel Huguet, de Padrines i Padrins Flautes del 15M; Cil Buele, de Drets Humans de Mallorca, el pintor Joan Lacomba, Tomeu Martí de l’OCB i el vaguista de fam i soci de Jubilats per Mallorca, Bartomeu Amengual, entre altres persones que representaven les diferents entitats que han donat suport a la iniciativa.

Lluc, 1 d’agost de 2012.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.