Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

La situació dels socorristes de Mallorca

Publicat per dia 19 abril 2016 – 7:55Cap comentari | 261 views

La situació dels socorristes de Mallorca

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

La Secció Sindical Socorristes SAD-SOV-CGT-MALLORCA ens fa arribar el següent comunicat denunciat la precarietat del seu entorn laboral

Fa alguns anys que en la majoria de platges de Balears i concretament en les de Palma es du repetint una situació quasi denigrant cap als treballadors de l’equip de Salvament i Socorrisme per part de les empreses privades que guanyen els concursos de diferents termes municipals per tal de gestionar i explotar aquests serveis, que són pagats amb diners públics.

Diners amb els quals moltes empreses especulen per obtenir un benefici a costa de les condicions laborals dels seus treballadors de manera il·legal.

Creiem que per dignificar aquesta professió i per tal de donar un servei de qualitat a la societat que els utilitza, que justament a les Balears és quasi la majoria, cal prendre diverses mesures de manera paral·lela en el temps. Això vol dir que per tenir treballadors qualificats i professionals s’han de donar unes condicions laborals i un salari digne dintre de la legalitat, i per donar un salari digne i just s’ha de posar a personal qualificat i compromès amb la professió que sigui mereixedor d’aquest.

Com a socorristes compromesos amb la professió, ens resulta molt difícil trobar un equip de feina i uns companys amb la formació i actitud adequada per estar a la platja. Però és difícil trobar a gent així amb les condicions laborals que ofereixen aquestes empreses, que anteposen el seu benefici econòmic abans de la seguretat i legalitat, tant dels treballadors com de l’usuari de la platja.

No es pot tenir a Socorristes a cap platja cobrant uns 4 euros l’hora, sense el material adequat per protegir-se de les situacions a les quals poden estar exposades, sense el material adequat per garantir una intervenció davant una emergència, sense descansar com la llei exigeix, no es pot tenir a un socorrista fent feina fora de les hores del seu contracte de manera il·legal i no es pot tenir una persona treballant de socorrista d’aigües obertes sense la formació adequada.

 Secció Sindical Socorristes SAD-SOV-CGT-MALLORCA

 

 

 

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.