Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

La jornada “Solidaritat, crisi global i espoli fiscal” conclou amb un manifest anticolonial

Publicat per dia 15 abril 2013 – 19:201 Comentari | 278 views

La jornada “Solidaritat, crisi global i espoli fiscal” conclou amb un manifest anticolonial

Share to Google Plus

El passat 13 d’abril se celebrà al monestir de La Real el IV Congrés de Jubilats per Mallorca juntament amb la jornada organitzada per aquesta associació i l’Assemblea dels Moviments Socials sota el lema “Solidaritat, crisi global i espoli fiscal”. En les darreres edicions, Jubilats per Mallorca han apostat per realitzar diferents activitats obertes al públic en general per enriquir i alimentar la posterior assemblea.

Cal recordar que el penúltim congrés va tenir lloc els dies 26 de gener i 2 de febrer i també va anar acompanyat de la jornada “Per una nova consciència econòmica”, les conclusions de la qual es poden trobar en aquest enllaç.

Aquesta quarta edició va tenir com a plat fort la presència del diputat de la CUP, David Fernàndez, que va participar de les diverses activitats que s’hi organitzaren. A primera hora del matí, en David exposà quines alternatives estan funcionant i es poden dur a terme a la situació actual a la xerrada titulada “Camins de Llibertat”.

D’altra banda, també es va dur a terme una taula rodona sota el títol “Sobirania, solidaritat i Sostenibilitat” que comptà amb la participació de diverses personalitats relacionades amb el món dels moviments socials, com David Fernández, Margalida Ramis, Biel Caldentey…

A les 14h arribà l’hora del dinar i del descans, per després, a les 15:30 tornar a encetar les activitats. Així, va arribar el torn d’una nova taula rodona titulada “Els espolis”, que comptà de nou amb la intervenció de David Fernández.

Finalment, la jornada es tancà amb l’Assemblea de Jubilats per Mallorca, únicament oberta per a les sòcies del col·lectiu. Després de cada reunió, els assistents consensuen en text, una proposta de resolució, aprovada arran dels debats donats durant les assemblees.

A continuació, reproduïm les reflexions del col·lectiu juntament amb les conclusions extretes:

Proposta de resolució aprovada en el IV Congrés de Jubilats per Mallorca

Manifest anticolonialista

a) Constatam que la crisi, programada a l’àmbit mundial des del poder financer internacional, ha anat fent via arreu del Planeta, afavorint la retallada dels drets dels treballadors, dels drets dels jubilats, dels de les persones dependents…, provocant la fallida dels petits empresaris, la concentració de la banca, el segrest de les caixes d’estalvi, els processos d’apropiació privada de tot allò que era públic, anorreant la democràcia i fent dels governs un instrument per robar els béns del poble i donar-los als poderosos del Món.

b) Verificam que el Govern espanyol, seguint la mateixa dinàmica de concentració de poder i de destrucció de la diversitat (que dificulta l’esmentada concentració en poques mans de la capacitat de decisió sobre la vida de tothom), ha continuat l’atac contra l’existència de pobles diferenciats dins l’Estat, atac que aquí ha estat especialment violent per la col·laboració entusiasta del Govern de les Illes Balears i dels diputats del Partit Popular que li donen suport.

c) Comprovam que els qui manen, amb rentats de cervell ignominiosos, i fent servir tota l’artilleria de propaganda dels grans mitjans de comunicació, escampen i volen fer creure l’absurditat que els mallorquins som espanyols si deixam de ser mallorquins, o si procuram que no es noti gaire que ho som. Al mateix temps, amaguen que patim un robatori increïble per part de l’Estat, que suposa entre un 13 i un 14 per cent del PIB, que ja ha tengut com a conseqüència que passàssim de ser el núm. 1 a ser el núm. 5 en riquesa per càpita, abans de la redistribució dels impostos, i el núm. 14 o 15, després de l’esmentada redistribució.

d) Sabem que continuam essent els qui més pagam per persona i estam molt per davall de la mitjana de l’estat a l’hora de rebre serveis, de manera que allò de la solidaritat que al·leguen es redueix a la categoria de farsa (comparant dades de Papeles de Economia Española, de la FUNCAS, i altres fonts consultades, es desprèn que dels 3.500 milions d’euros de dèficit fiscal de l’any 2002, es podia discutir si la contribució en funció de la “solidaritat” podria haver estat de 900 milions, o sigui que els primers 900 milions eren discutibles però els altres 2.600 milions eren, indiscutiblement, un robatori).

e) Evidenciam com els diferents governs de l’Estat han tudat a balquena els doblers de tots per fer infraestructures, no en funció de la seva rendibilitat, ans en funció de reforçar la capitalitat de Madrid; no en funció d’allò que convenia a l’economia de la gent, ans en funció de l’ultranacionalisme espanyolista, que ha afectat les institucions de l’Estat, tant amb governs de la dreta com de l’esquerra, però que d’ençà de l’arribada al poder dels darrers governs del Partit Popular, tant al Govern balear com al Govern espanyol es mostren més descarats i més agressius que mai.

f) Palesam que l’intent de fer desaparèixer els senyals d’identitat del nostre poble és de cada vegada més intens, el robatori que patim de cada vegada més descarat, la manipulació de la informació i del pensament de la gent de cada vegada més goebbeliana, i tot plegat més emmarcat en la dinàmica diabòlica que està dominant el funcionament de la política i de l’economia en l’àmbit mundial. Per tot això, ens hem refermat en el convenciment que, per més impossible que pugui semblar d’entrada, l’únic camí que ens pot permetre combatre el monstre s’ha de fer des de la diversitat, des de l’autonomia personal, des de la independència. Estam convençuts que la unitat només és enemiga de la concentració de poder quan es construeix des de la diversitat; que només les persones lliures poden aixecar un país i que només els pobles lliures poden bastir estructures internacionals que siguin democràtiques.

Per tot el que hem manifestat anteriorment, DECLARAM

  • Que no ens interessa cap estructura estatal que no sigui bastida des del dret a decidir de cada un dels pobles o països que conformen aquell estat, ni cap estructura internacional que no sigui bastida des de la independència de cada una de les nacions i/o pobles que la integren.
  • Que, tot i que entre nosaltres n’hi ha que hi votaren a favor, les interpretacions que ha anat fent el Tribunal Constitucional de la Constitució Espanyola demostren que els qui tenien raó són els qui hi votaren en contra, i que aqueixes interpretacions evidencien que és una constitució colonialista que no permet la lliure convivència en igualtat de dignitat de les diverses nacions de l’Estat.
  • Que per continuar essent qui som i poder així ajudar a conformar un Món més just i solidari necessitam desfer-nos del doble colonialisme que patim, del colonialisme general que el poder financer internacional malaveja a exercir damunt tots els pobles de la Terra, i del colonialisme particular que l’Estat espanyol exerceix contra el nostre poble.

En aqueixa lluita estam i en aqueixa lluita som,
amb les armes de l’acció no-violenta,
en peu de guerra.

Jubilats per Mallorca

Fotografies extretes del Facebook dels Jubilats per Mallorca.

1 Comentari »

  • Alfons escrigué:

    Amb tots el respectes a aquesta iniciativa saludable: no crec que s’hagi entès l’autentica natura de la crisi del capitalisme( res de financera) ni que s’hagin apuntat formes correctes de confrontar-la (això del dèficit fiscal no te per on agafar-se) Convé mirar més enllà de la pròpia casa

    És la lluita de classes….. i la estem perdent.
     

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.