Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Ciutat, Defensa del català, Deià, Difusió i pensament crític, Estellencs, Illes Balears i Pitiüses, Marratxí, Sóller, Valldemossa

La Flama acaba el seu trajecte per l’illa i arribarà avui a Ciutat en una massiva cadena humana en defensa de la llengua

Publicat per dia 3 maig 2013 – 23:14Cap comentari | 294 views
Share to Google Plus

Ahir, 3 de maig, la Flama del Correllengua finalitzà la seva visita pels centres d’educació secundària a l’illa. Des del 19 d’abril que és el dia que es va encendre la Flama, l’esperit del Correllengua, que porta la reivindicació i l’estima per la llengua, ha arribat a la majoria dels instituts i pobles de Mallorca.

Diumenge passat, dia 28, la Flama de la Llengua s’uní en una sola columna, anomenada Màrius Verdaguer, i visità els pobles de la Serra de Tramuntana. Començaren la ruta a Estellencs i passaren per Banyalbufar, Valldemossa, Deià i Sóller. Malgrat la pluja, la Flama va ser rebuda amb il·lusió per la població de cada lloc i amb diferents activitats.

Dilluns 29 d’abril s’inicià la darrera setmana de trajecte. La columna Josep Maria Llompart, l’encarregada de passejar-se pels instituts, visità els centres educatius La Ribera, el CIDE i els IES Politècnic, Arxiduc Lluís Salvador, Ses Estacions, Emili Darder i Guillem Sagrera, on la flama va ser rebuda amb batucades, dimonis, gralles i amb una gran participació de l’alumnat d’aquests instituts.

Al dia següent, els centres que reberen la Flama foren els IES Aurora Picronell, Antoni Maura, Son Rullan i Sureda i Blanes. A l’horabaixa a doctora Maria Barceló va impartir una visita guiada pel Raval de la Mar.

L’endemà, la Flama arribà als Co·legis Es Liceu i Mata de Jonc i els IES Juníper Serra, Marratxí, Ramon Llull i Joan Alcover, en els quals es formaren cadenes humanes que mostraren el compromís que té el centre amb la llengua pròpia. Especialment reivindicatiu va ser l’acte a l’institut de Marratxí, on part de l’alumnat porta dormint-hi des de les tancades de dia 25 fins al dia de la vaga (9 de maig) i cantaren la cançó contra les polítiques de Bauzá que féu enrabiar la Conselleria d’Educació.
A l’horabaixa es va dur a terme una taula rodona a Can Alcover sobre mitjans de comunicació en català, a la qual assistiren Diari de Balears, Sa Teva Visió, Ona Mediterrània i La Veu de Mallorca.

Finalment, ahir, la Flama va arribar als IES Josep Maria Llompart, Son Pacs, Madina Mayurqa, Joan Maria Thomàs i el col·legi Pius XII que, malgrat celebrar-se l’arribada del Correllengua a cada institut, els centres es coordinaren entre ells per passar-se de mà a mà la Flama.


oprimitsA més, a l’horabaixa, el grup Oprimits, que ha composat la cançó promocional del Correllengua, presentà el seu nou disc a Can Alcover.

 Així doncs, la Flama ja s’ha passejat per tota l’illa i avui acabarà el seu trajecte a Ciutat. A les 18h a la plaça d’Espanya començarà la cadena humana convocada per Joves de Mallorca per la Llengua i l’Obra Cultural Balear.

Font i fotografies: Joves de Mallorca per la Llengua

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.