Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig, Publicació oberta

La Fira del Llibre Anarquista es continuarà celebrant a Ses Voltes tot i els entrebancs de les institucions

Publicat per dia 5 octubre 2013 – 10:581 Comentari | 355 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Avui continuarà la Fira del Llibre Anarquista després de la primera jornada celebrada ahir a l’Ecoxarxa, en la qual participaren quasi un centenar de persones. En principi, avui i demà la Fira havia de celebrar-se a la plaça de Ses Voltes, a l’aire lliure, on habitualment se celebren altres concerts, fires o l’1 de Maig de la CNT. Emperò l’Ajuntament de Palma, quan havia de cedir-nos la clau i els permissos, ja concedits oralment, ens ha informat que s’ha cedit l’espai a l’empresa d’espectacles Trui, trepitjant-nos la nostra cessió. Ahir començaren a muntar-hi unes gegantines carpes per un acte pel proper dimecres de la Real Federación Española de Fútbol, a causa que la selecció espanyola o “la Roja” -que d’obrera té ben poc- vendrà a Palma a jugar l’11 d’octubre.

Veiem d’aquesta manera com s’intenta trepitjar la feina de molts de mesos de preparació de la Fira per tractar de difondre el pensament anarquista a la nostra illa. El Govern Balear es posa al servei de la piconadora de l’espectacle mediàtic per excel·lència, el futbol, i ordena a l’Ajuntament cedir l’espai a la RFEF per molt que aquest se’ns hagués aparaulat abans a la Coordinadora Llibertària de Mallorca. Un exemple més que ens mostra com les institucions estan per servir les classes dominants. No els interessa que es difongui el pensament crític, transformador i revolucionari, sinó mantenir a la població espectadora amb entreteniments rendibles i segurs per als seus interessos, en aquest cas l’esport d’elit, ja que no generen cap tipus de motivació política.

20131005_llocfiraTot i els entrebancs, la Fira seguirà endavant. Utilitzarem l’esplanada que hi ha sota la Catedral, situada abans de davallar la rampa que es dirigeix a Ses Voltes, com mostra la fotografia de la dreta. En cas que plogui molt i es fes insostenible romandre a l’aire lliure, ens traslladaríem al nou local de la CNT i l’Estel Negre, ubicat al carrer Joan Alcover número 54. La decisió, de totes formes, es prendria in situ.

Finalment, teniu un recull de les activitats previstes per avui. Cal apuntar que el Col·lectiu Escola Lliure de Mallorca ha organitzat activitats infantils perquè les mares i pares pugueu venir amb els vostres infants. També s’ha d’assenyalar que oferirem dinar i sopar per tal de finançar les despeses de la Fira. Al migdia hi haurà trempó de primer, i pasta amb pesto de segon. Al vespre, soparem de crema carabassa i d’una hamburguesa vegana amb ensalada.

Seguim amb la Fira del Llibre Anarquista, vos hi esperem! Mori el mal Govern!

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.