Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

Es presenta un cicle de xerrades a Caimari

Publicat per dia 18 novembre 2016 – 12:22Cap comentari | 281 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Branca Caimarienca, l’organització de joves de Caimari, va presentar ahir el que serà el seu primer cicle de xerrades. Consistirà en un total de 6 esdeveniments repartits en 5 mesos, que recorreran temes diversos sempre donant el punt de vista local i enllaçant-los amb les problemàtiques o inquietuds dels veïns del poble.

xerradacaimariEl primer tema a tocar serà la situació de l’aigua a Caimari. Actualment el servei de subministrament i distribució el duu a terme l’empresa Aigües de Selva S.L, la qual obté prop d’un 80% de l’aigua dels pous situats a la Comuna. A més, és una de les xarxes més ineficients de Mallorca, amb un rendiment d’entre un 37 i un 41 per cent, el que representa al voltant d’un 60% de pèrdues. Així, el format de debat serà una taula redona amb diferents especialistes que aportaran rigor i diferents punts de vista al debat.

Més endavant també s’ha plantejat, en el context de la Diada de Mallorca, debatre el paper que han de tenir els pobles en aquesta data. Ja al gener i just passat Sant Antoni, es parlarà de l’evolució de les festes mallorquines i alguns exemples de les anomenades neofestes. Al febrer s’analitzarà el que ha estat la reivindicació #VolemUnaEscolaNova a Caimari i es compararà amb lluites similars arreu de l’illa. El març, un dia abans del Dia Internacional de la Dona Treballadora es desenvoluparà aquest concepte des d’un punt de vista històric i local.

Finalment, a l’abril i coincidint amb el segon aniversari de l’organització, tendrà lloc un gran debat que conclourà el cicle de xerrades. Aquest se centrarà en la viabilitat d’un ajuntament a Caimari i comptarà amb la presència de diverses veus que aportaran des d’experiències d’altres municipis a aspectes legals i jurídics per enriquir la reflexió.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.