Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Difusió i pensament crític, Ecologia, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Llubí, Mobilitat i territori, Salut, Tot Inclòs, Treball i economia

El tercer número del Tot Inclòs ja és al carrer (i a la xarxa)!

Publicat per dia 4 juliol 2016 – 15:38Cap comentari | 257 views
Share to Google Plus

TotInclòs2016_portadaLa setmana passada es va presentar a Ciutat el tercer número del monogràfic Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes. Un acte que, com l’any anterior, va deixar petit la sala d’actes del local del GOB. Sembla ser que l’interès generat per la crítica turística que es troba al diari editat entre membres de la Coordinadora Llibertària de Mallorca i del Front Comú en Defensa del Territori no s’esvaeix, sinó que augmenta després del debat que s’obrí fa uns mesos arran de les famoses pintades antiturístiques.

A més, aquest passat cap de setmana, membres del col·lectiu editorial participaren del I Fòrum Veïnal sobre Turisme celebrat al barri barceloní de Gràcia, on foren convidades. Prop de dues-centes veïnes s’aproparen i participaren d’aquest acte, organitzat per l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible i recolzat per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya. Unes jornades on es tractaren multitud de temàtiques relacionades amb el turisme, on es celebraren tallers per examinar les problemàtiques derivades i proposar accions i demandes futures. A més, es donaren a conèixer experiències d’autoorganització relacionades amb l’àmbit turístic, tals com Las Kellys Barcelona, l’assemblea tarragonina Aturem BCN World, les venecianes del Comitato No Grande Navi i les ja esmentades companyes del Tot Inclòs.

Properament es faran públics els llocs on es podrà adquirir el diari, sense oblidar que se’n repartiran gratuïtament durant les presentacions. Aquest dijous 7 de juliol es presentarà a Llubí, a la Sala Multifuncional del Casal d’Entitats. També cal apuntar que la pàgina web del diari ja es troba actualitzada amb els articles del darrer número, que es pot descarregar directament.

Finalment, copiem el text de difusió que han elaborat des de la publicació.

És molta la gent que ja coneix aquesta publicació, i no només a les nostres illes, sinó també a València i Catalunya on l’any passat hi varen tenir lloc diverses presentacions i des d’on ens arriben convidades per anar a parlar-ne ja arrel de la publicació d’aquesta tercera edició.

Un grup de feina vinculat a la Coordinadora Llibertària de Mallorca i el Front Comú en defensa del Territori, treballa des de fa mesos en la preparació d’aquesta nova edició. Continguts, articles, autors, disseny i maquetació es van definint per a aconseguir un any més l’edició d’aquesta publicació de distribució gratuïta que recull tot un seguit d’articles que desvelen la part més fosca de l’economia turística que patim a les illes amb l’objectiu de donar informació rigorosa i contrastada i enfocar la realitat turística des d’una perspectiva crítica amb l’ànim de promoure el debat social.

Investigació i pensament crític al voltant de temes vinculats a l’impacte sobre el territori derivats de la Llei Agrària promoguda la passada legislatura, el tema de l’impost turístic o la problemàtica dels cotxes de lloguer; l’anàlisi del paper polític per afavorir els interessos econòmics vinculats al turisme, per exemple la qüestió dels privilegis urbanístics pel sector hoteler, o els doblers públics destinats a infraestructures que acaben sent majoritàriament pel negoci turístic; la problemàtica del lloguer turístic d’habitatges.

Articles que ens obrin a una reflexió com a societat vinculada a la realitat dels refugiats en front de la realitat turística o en com la tecnologia ha afavorit i afavoreix la invasió turística; els impactes de l’activitat turística en l’alarmant situació dels recursos hídrics, especialment a Eivissa, o la qüestió energètica i també l’encariment del productes locals destinats a convertir-se en un producte turístic més; els processos vinculats a l’expansió turístic que afecten Palma, convertida en ciutat-escenari, o el boom immobiliari de luxe i el control social exercit amb l’excusa de la seguretat. Tot plegat un ventall ampli i detallat que convida a la reflexió i al debat conjunt.

Enguany a més, la publicació inclou un apartat de ressenyes de llibres per aprofundir en algunes de les qüestions plantejades al monogràfic.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.