Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Drets bàsics

El sindicat UOB reclama que el servei militar compti per a la jubilació

Publicat per dia 16 maig 2017 – 7:52Cap comentari | 435 views

El sindicat UOB reclama que el servei militar compti per a la jubilació

Share to Google Plus

El sindicat Unió Obrera Balear reclama al Govern espanyol que compleixi la Llei d’actualització de la Seguretat Social, de 2011, segons la qual havia de presentar en el termini d’un any un projecte de llei que reconegués el temps de servei militar obligatori, o de prestació social substitutòria, per a la pensió de jubilació. Aquest compromís de compensar la interrupció de la cotització degut a la mili ha estat reiteradament ajornat als pressuposts generals de l’Estat i la situació es repetiria un any més segons l’esborrany de 2017.

Actualment el servei militar només es computa en cas de jubilacions anticipades o parcials amb el màxim d’un any, mentre que en el cas dels funcionaris s’ha d’haver fet la mili després de l’ingrés a Funció pública o bé haver excedit el període obligatori, cas aquest darrer que a efectes pràctics només afecta els militars o alumnes d’escoles i acadèmies militars.

Des d’UOB es denuncia la manca de paraula del Govern espanyol i la discriminació de que són objecte els treballadors de la funció pública, i es reclama que es retiri dels pressuposts generals de l’estat de 2017 la disposició que ajorna un any més el compliment de la Llei.

Quina mena d’estat és aquest que no té en compte per a la jubilació els mesos o anys dels ciutadans als quals va obligar, sota pena de càstigs molt severs, a fer feina per a l’exèrcit o per a la societat?

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.