Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Capdepera, Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Ecologia, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius

[Crònica] Som Energia es presenta a Capdepera

Publicat per dia 6 febrer 2017 – 10:54Cap comentari | 325 views

[Crònica] Som Energia es presenta a Capdepera

Share to Google Plus

Article, realitzat per Guillem Solivellas i Abel Servera publicat a Cap Vermellde la presentació que Som Energia realitzà a Capdepera el passat dimarts 27 de gener.

Aquest dimarts dia 27 es van arreplegar una cinquantena de persones a la xerrada convocada per SOM Energia. Una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre.

Els ponents van remarcar com aquesta iniciativa popular ja suma  29.000 sòcies i sòcis amb només 7 anys de vida i no només volen impulsar un model energètic renovable, eficient i en mans de la ciutadania sinó que es vol fomentar el creixement d’una economia més social i solidària i rompre amb les males pràctiques i abusos de l’oligopoli energètic existent.

Entre les inquietuds dels assistents hi hagué preguntes relacionades amb l’autoconsum i les plaques solars, tot visualitzant les traves legals, que lluny d’incentivar, avui paralitzen la ciutadania; quines opcions tenim a Mallorca per ampliar la producció d’energia renovable sense causar un impacte nociu a l’illa? Com es pot articular un moviment també en l’àmbit municipal i polític per a ampliar la producció d’origen renovable? i d’altres preguntes relacionades amb iniciatives com els cotxes elèctrics compartits a les ciutats (ecotxe a Palma).

Els organitzadors quedaren ben satisfets amb la participació tot esperant que això només sigui una primera passa de SOM Energia a la zona de Llevant.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.