Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Sóller

[Comunicat] Respecte a l’obra escultòrica de Josep Llimona

Publicat per dia 21 abril 2013 – 15:39Cap comentari | 225 views

[Comunicat] Respecte a l’obra escultòrica de Josep Llimona

Share to Google Plus

Adjuntam el comunicat que ens ha fet arribar el Col.lectiu Albaïna respecte al fet que l’Ajuntament de Sóller ha donat autorització de retirada del be catalogat “La Pietat” del escultor modernista Josep Llimona.

La Pietat de Josep Llimona: Patrimoni de Sóller en perill

Passat més d’un mes de la retirada per part dels propietaris del conjunt escultòric de la Pietat de l’escultor modernista català Josep Llimona, de reconegut prestigi internacional, del seu lloc del cementeri municipal de Sóller, des del Col·lectiu Albaïna volem fer públic el següent:

  • Ens sumam a les denúncies fetes pel Grup de Recerca i Estudis Sollerics (GRES) i per l’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) pel fet succeït. L’escultura és una obra protegida pel Catàleg de Béns Patrimonials de Sóller i per  retirar-la del seu lloc, s’han de complimentar tota una sèrie de requisits regulats per Patrimoni, obtenir els respectius permisos per part de les diverses administracions competents en matèria patrimonial, cosa que no s’ha fet.

  • Després de que es fes públic el cas, els fets del qual el regidor Gabriel Darder (PP) va atribuir a un “error”, de la no comprovació per part de l’Ajuntament de que la notificació de la retirada de la sepultura 249 es corresponia a un Bé Catalogat, “l’error” encara no s’ha resolt. L’Ajuntament està actualment incomplint la llei en no obrir un expedient que investigui i faci un seguiment del cas. No compartim l’opinió del regidor, el qual lleva importància al fet.

  • A més, presumim que l’Ajuntament encara no sap a hores d’ara on es troba l’escultura ni, en el cas de que se l’estigui restaurant (tot i que el conjunt escultòric ja va ser restaurat fa pocs anys), qui ho està realitzant.

  • La despreocupació i deixadesa per part de l’Ajuntament, en teoria responsable de vetllar pel manteniment i conservació del Patrimoni de Sóller, sobre aquest bé patrimonial posa de manifest el perill de que succeeixi amb d’altres elements patrimonials del poble, sense que el consistori de nou mogui un dit.

  • Demanam que l’Ajuntament faci una comunicació oficial a ARCA amb rapidesa. Després de que ARCA presentés una denúncia per la retirada de l’escultura al Consell de Mallorca, aquest darrer ha remès la denúncia a l’Ajuntament de Sóller, el qual encara no ha respost.

  • Finalment, demanam el retorn el més immediatament possible de l’escultura al cementiri, vigilant que, com assenyalà el GRES, es vetlli per a que es reposi l’obra original i no una còpia i no es repeteixi cap altra situació similar.

Col·lectiu Albaïna

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.