Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Ecologia, Economia alternativa

Com podem viure sense bancs?

Publicat per dia 11 setembre 2011 – 12:382 Comentaris | 411 views

Com podem viure sense bancs?

Share to Google Plus

Us passam un petit article interessant:

 

Hi ha alguna manera de viure sense bancs? No, no és possible ser autosuficient en el món capitalista, però és possible minimitzar la seva dependència. Hi ha webs com partizipa.com en la qual entre empresaris es presten diners per a inversions, un cercador de patrocini bàsicament. I altres com Comunitae fa el mateix entre particulars, donant un millor crèdit a qui els presta i un menor interès a qui ho demana, si ho compares amb un banc tradicional. És una alternativa per a microcrèdits molt a tenir en compte. I l’única cosa que necessitaràs són microcrèdits, res de crèdits alts, màxim 4 anys a 1 / 5 del import del teu salari com a màxim.

Donarem uns consells bàsics que et poden servir si tens menys de 25 anys i encara no estàs endeutat de per vida, i creu-me que si pots fer el que dic aquí, tindràs una major qualitat de vida, i estaràs immunitzat contra crisi.

1. El principal valor que has de tenir en ment en la teva vida és l’austeritat i sobretot FES CAS ALS TEUS PARES (si no els tens, fes-me cas a mi, el meu petit supervillanito). Res de luxes innecessaris si no tens diners per pagar-los. És a dir, ni se t’acudeixi comprar una PS3, un ipad o un portàtil a terminis. Si no hi ha diners, no compris. I si el portàtil és indispensable per al teu treball demana’l a algú i l’hi tornes en menys de 4 mesos. O pacta amb El Corte anglès un termini de 4 mesos sense interessos. Si no, espera’t 4 mesos!

2.  La targeta de crèdit no existeix per a tu, només paga a dèbit, mai, i repeteixo mai no posposis el termini d’un pagament. Per res, sota cap concepte, ni encara que no et cobrin interessos. Així perds el control del que realment tens.

3.La compra del teu primer cotxe serà un moment històric i que et canviarà la vida. Si no tens la sort que t’ho hagin regalat els teus pares, compra-te’n un d’ocasió, de com a màxim, el doble de l’import que tinguis estalviat. Si tens 2000, compra’n un de 4000 €, i dónes l’import com a entrada. Si no tens res estalviat, no et compris cap cotxe encara. Fins ara has viscut sense tenir-ne, i si pots viure sense cotxes, no te’n compris, de veritat, en una gran ciutat és millor viure sense cotxe.

4. NO ET COMPRIS UN HABITATGE, això és el més important a tenir en compte, viu de lloguer, i que no t’importi pagar un preu elevat si trobes l’habitatge perfecte per a tu. Si et surt un treball a l’altra punta d’Espanya o d’Europa tens mobilitat. Reps subvencions, si la teva dona et deixa no has de deixar-li el pis [...]. No deus res al banc i la teva economia domèstica la marcaràs tu mateix. Si el preu de la teva hipoteca puja te’n pots anar a la ruïna, però si puja el teu lloguer te’n vas a un altre lloc i punt. Si el teu cap et fot la vida, l’envies a prendre per sac i te’n vas a un altre lloc a buscar feina, i no té per què estar a 50km de la rodona de casa teva. El món és gran, fes el que sempre has somiat, no hipotequis la teva vida.

5. Tens estalvis. I ara què? Si pots, compra’t una bona caixa de seguretat (al comptat, perquè si la pagues amb targeta algun treballador de la ferreteria sabrà que tens una caixa forta a casa teva, i sabrà el teu nom i això mai no és bo). I hi guardes els diners, si pots no els guardis en un banc. Treu-te una assegurança antirobatori-accidents en condicions que et cobreixi les despeses d’una pèrdua així. Però sempre serà menor que els interessos que et cobrarà el banc, o el gravamen de la declaració de la renda, o si fallida el banc, et pagarà un percentatge del que tinguessis en aquest. A part, així mai no et podran embargar números, a tot estirar el teu salari, amb el que et garanteix que l’embargament no superarà el 30% del teu sou (per llei) i tu seguiràs tenint els teus béns.

6. Els diners millor invertits són en un cotxe híbrid, elèctric, unes plaques solars, … etc. Tot això et restarà dependència energètica, i el que pretenem és que una crisi t’afecti el menys possible. I tingues en compte que la pròxima crisi mundial serà energètica. Si pots, aconsegueix un habitatge el més autosuficient possible. L’habitatge de lloguer o si estàs decidit a comprar-un habitatge, mira que sigui autosuficient, i, si té el seu hortet i aquestes coses, millor. No se sap el que el futur ens té preparat. 40 anys sense guerra és una novetat moderna, gairebé mai en la història no s’ha donat. I no parlem de terratrèmols, tsunamis, incendis, …

7.  Intenta pactar amb la teva empresa que el salari sigui per xec al portador o en efectiu, si no pots, intenta que la teva parella tingui un compte i el teu salari s’ingressi a la seva. I posa totes les coses al teu nom, que el teu compte bancari tingui sempre el mínim diners possible, l’indispensable [...]. Bescanviar per or pot ser una molt bona opció si no penses moure’t en una bona temporada.

Només ens queda esperar que el sistema capitalista desaparegui i sigui canviat per un altre sistema basat en recursos, ja que el comunista està provat que no funciona.

Font: http://www.gobernarelmundo.com/2011/04/recomendacion-de-la-semana-como-vivir.html

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.