Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Defensa del català, Difusió i pensament crític

Carta al Col·legi Públic de Pràctiques en suport al català

Publicat per dia 21 abril 2013 – 15:22Cap comentari | 260 views

Carta al Col·legi Públic de Pràctiques en suport al català

Share to Google Plus

Un grup d’antics alumnes del Col·legi Públic de Pràctiques varen entregar el passat dilluns dia 15, una carta amb aprop de 260 signatures d’ex-alumnes donant suport i animant al centre a que segueixi, com ben bé sempre han fet, amb l’ensenyament i el compromís que l’escola té amb el català. Aquestes firmes no són amb la finalitat d’encetar cap procediment legal, sinó que no van més enllà del suport moral i mostra d’orgull del conjunt d’ex-alumnes que han trobat en recolzament de l’escola i la nostra llengua.

A continuació teniu la carta escrita a la qual acompanyen un total de 260 signatures:

El passat 28 de febrer, El Mundo va tornar a queixar-se de l’adoctrinament que “sofreixen” els infants de les Illes Balears i Pitiüses pel fet que el català sigui la llengua vehicular a les escoles.

Fins aquí res de nou, però aquest cop ha sigut una escola, la nostra escola, el C.P. de Pràctiques qui ha deixat les coses ben clares: “A la nostra escola, en català”.

No obstant això, la intenció d’aquesta carta no és donar més arguments a favor del català com a llengua vehicular (que no ens en falten), sinó deixar ben clars un parell de punts:

-Donam total i absolut suport a la política lingüística del centre i a tots els i les que hi treballen.

-Estam ben orgullosos i orgulloses d’haver pogut estudiar en aquest centre, una escola la qual des de ja fa molts anys ha tingut les idees ben clares i no ha dubtat ni una mica en seguir fent.

-Volem donar les gràcies pels valors inclusius en els quals ens han educat, hem après, hem compartit, hem estimat, hem jugat i un llarg etcètera, sempre en català.

Si realment cadascuna de nosaltres és com és, li deu una part del seu tarannà als anys viscuts i gaudits al Col·legi Públic de Pràctiques. No ens queda més que dir endavant, endavant en la lluita del dia a dia, en la lluita per educar els infants, el futur del nostre país. Pensa lluitant, viu estimant, no afluixis mai! “

Vull foraster
ben integrat
que mallorquí
que ha renegat. Sang és engany
amor és vida
per això dic: pensa lluitant
viu estimant
no afluixis mai.

Biel Majoral

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.