Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Lluita de carrer i acció directa, Manacor, Publicació oberta

Campanya per prevenir l’abús de l’amor

Publicat per dia 13 febrer 2017 – 9:051 Comentari | 516 views

Campanya per prevenir l’abús de l’amor

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Front a les enormes quantitats d’amor que es repartiran durant el pròxim cap de setmana, la comissió de Salut Pública Feminista ha engegat una campanya de sensibilització i prevenció de l’ús de relacions tòxiques.

És habitual en els dies al voltant de Sant Valentí que moltes persones cometin bogeries vàries com fer malbarataments inassumibles, tenir cites just per no estar “soles” o jurar exclusivitat sexo-afectiva a una sola persona. Això es deu a una droga, coneguda popularment com amor, que es reparteix molt més en aquest període que en la resta de l’any.

Així i tot, és una droga que es va repartint en petites dosis per via auditiva des de la més tendra infància, inoculant-la des de tots els àmbits i mitjans (família, escola, televisió, llibres, cinema…). Això fa que es desenvolupi una enorme tolerància a aquesta substància i a problemes associats com l’aïllament social o el conformisme vital.

En alguns casos més extrems genera un aferrament excessiu a la parella i una exaltació de les emocions associades a aquesta droga com ara la gelosia. Mentre que habitualment amb dosis petites i prolongades en el temps de lectures feministes es pot tractar aquesta addicció; en el cas d’arribar a l’extrem dels últims casos (coneguts també com amor romàntic), es recomana recórrer a una persona experta feminista o psicòloga, doncs aquests casos poden ser propensos a reaccions violentes en abstinència de la «seva» parella.

Per últim, la comissió recomana ésser conscient i crític de les pròpies necessitats i desitjos en articular les relacions, i que aquestes relacions siguin coherents i conseqüents amb aquestes necessitats i desitjos en la mesura del possible. D’aquesta manera no només millorarà la salut mental de totes les persones, especialment les dones, sinó que a més hi guanyarà la societat en conjunt, esdevenint més complexa, rica i ben organitzada.

1 Comentari »

  • Marcos escrigué:

     
    Quina anada d’olla !! algú te un bon problema afectiu i de relacions i en lloc de superar-lo, o resignar-se, creu millor il.luminar a la societat sobre els “perills” d’alló que no ha aconseguit i que la fà anar per el camí d’un resentiment irracional per enganar de una forma o altre als altres i el que és pitjor, a si mateixa.
    No passa res a ningú importen les frustracions del altres ( o hauria de ser així i respectar-les), no és necesari que ens doneu xapes dolludes.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.