Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta, Sóller

“Andalusia en peu de guerra”. Segona xerrada del SAT a l’illa

Publicat per dia 19 octubre 2012 – 12:17Cap comentari | 195 views

“Andalusia en peu de guerra”. Segona xerrada del SAT a l’illa

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat dia 17 d’octubre, el Col·lectiu Albaïna organitzà la xerrada “Andalusia en peu de guerra” per part de dos membres del SAT (Sindicato Andaluz de Trabajadores), que un dia abans havien realitzat el mateix acte a la UIB.

Dos membres del SAT, Carlos i Néstor,  descriviren la desesperada  situació econòmica i social en què viu Andalusia, fruit de l’espoli dels recursos propis per part dels terratinents (finques desaprofitades fora mans del poble) multinacionals (el 72% de l’oli produït s’exporta a granel i després s’envasa ), la mineria en mans d’empreses angleses i franceses; la industrialització fallida i es ven com a marca dels exportadors) i bancs.

Hi ha un atur galopant, ara arriba al 37% de la  població treballadora adulta i el 50% de la juvenil, i està provocant una emigració.

Les protestes socials són perseguides i reprimides, hi ha 120 sindicalistes repressaliats, amb acusacions judicials,  amb unes sancions absurdes i alguns d’ells a presó, per haver defensat els drets més bàsics de manera pacífica. A Andalusia es passa fam, i cada dia hi ha més gent desnonada de casa seva. El 19% controla el 77% de la riquesa. S’ha estès la lluita contra el sistema financer i bancs, que han tancat l’aixeta al poble.

Varen desmuntar els tòpics interessats que s’han publicitat sobre Andalusia, i feren una síntesi històrica de començament i situació actual del Sindicat, que ara compta amb  quaranta mil afiliats. També ens informaren de les accions directes: Ocupacions de finques de terratinents improductives, expropiació d’aliments bàsics de supermercats ((Mercadona) on en aquesta acció els 18 militants estan acusats de robatori  amb  violència, amb penes de 2 a 5 anys de presó, quan tan sols un d’ells va empènyer una caixera, i el mateix sindicat ho va reprovar, ja que els seus principis són que  totes les accions directes siguin pacífiques.

La visió de la problemàtica que viu Andalusia fou exposada i posteriorment s’acaba amb un debat amb el nombrós públic assistent, de Sóller, de Bunyola, i d’altres pobles de Mallorca que havien assistit a la xerrada.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.